Sari la conținut
Home » ALERTĂ pe munte! Turiștii ÎN PERICOL din cauza unui urs rănit. Intervenție de urgență

ALERTĂ pe munte! Turiștii ÎN PERICOL din cauza unui urs rănit. Intervenție de urgență

ALERTĂ pe munte! Turiștii ÎN PERICOL din cauza unui urs rănit! „Pe traseul spre Cascada Urlătoarea a fost semnalată prezenţa unui urs agresiv. În zonă s-au deplasat efectivele de jandarmi care au confirmat prezenţa animalului, acţionându-se pentru securizarea perimetrului, înştiinţarea prin intermediul mesageriei RO-ALERT despre existenţa pericolului.

Pe traseul Buşteni – Cascada Urlătoarea, turiștii au fost atenționați şi rugați să evite zona printr-un mesaj RO-ALERT, că un urs rănit umblă prin zonă. Conform Salvamont Prahova, ursul a atacat un grup de muncitori şi a muşcat din maşini, însă de circa o oră nu se mai mişcă din poziţia în care este.

„Astăzi (vineri n.r.), în jurul orelor 9,30, în Buşteni, pe traseul spre Cascada Urlătoarea a fost semnalată prezenţa unui urs agresiv. În zonă s-au deplasat efectivele de jandarmi care au confirmat prezenţa animalului, acţionându-se pentru securizarea perimetrului, înştiinţarea prin intermediul mesageriei RO-ALERT despre existenţa pericolului. La faţa locului se deplasează specialişti veterinari şi paznicul de vânătoare pentru soluţionarea situaţiei. Animalul este agresiv, posibil să fie şi rănit”, precizează IJJ Prahova, într-o informare de presă.

Potrivit sursei citate, salvamontiştii, jandarmii, administraţia parcului şi a fondului de vânătoare asigură perimetrul, pentru ca niciun turist să nu se apropie.