ALERTĂ pe munte! Turiștii ÎN PERICOL din cauza unui urs rănit! „Pe traseul spre Cascada Urlătoarea a fost semnalată prezenţa unui urs agresiv. În zonă s-au deplasat efectivele de jandarmi care au confirmat prezenţa animalului, acţionându-se pentru securizarea perimetrului, înştiinţarea prin intermediul mesageriei RO-ALERT despre existenţa pericolului.

Pe traseul Buşteni – Cascada Urlătoarea, turiștii au fost atenționați şi rugați să evite zona printr-un mesaj RO-ALERT, că un urs rănit umblă prin zonă. Conform Salvamont Prahova, ursul a atacat un grup de muncitori şi a muşcat din maşini, însă de circa o oră nu se mai mişcă din poziţia în care este.

„Astăzi (vineri n.r.), în jurul orelor 9,30, în Buşteni, pe traseul spre Cascada Urlătoarea a fost semnalată prezenţa unui urs agresiv. În zonă s-au deplasat efectivele de jandarmi care au confirmat prezenţa animalului, acţionându-se pentru securizarea perimetrului, înştiinţarea prin intermediul mesageriei RO-ALERT despre existenţa pericolului. La faţa locului se deplasează specialişti veterinari şi paznicul de vânătoare pentru soluţionarea situaţiei. Animalul este agresiv, posibil să fie şi rănit”, precizează IJJ Prahova, într-o informare de presă.

Potrivit sursei citate, salvamontiştii, jandarmii, administraţia parcului şi a fondului de vânătoare asigură perimetrul, pentru ca niciun turist să nu se apropie.