De 377 Vizualizari

Alege jucăria potrivită pentru cățelul tău

Autor: Raluca Florescu

Pentru câini dar și pentru alte animale, jucăriile nu sunt un lux, ci o necesitate. Jucăriile ajută animalele să scape de plictiseală, atunci când sunt singure. Totodată, pot preveni dezvoltarea unor probleme de comportament, scriu cei de la humansociety.org.

Cum să te asiguri că jucăria este sigură

De regulă, jucăriile cele mai atrăgătoare pentru câini sunt și cele mai periculoase. Jucăriile trebuie, în primul rând, să fie potrivite pentru mărimea câinelui. Mingile de dimensiuni mici și alte jucărioare pot fi ușor înghițite de câini sau să îi sufoce, blocându-se în gât.

La cumparaturi

Evită să cumperi jucării care nu sunt concepute pentru câini sau dacă folosești unele, atunci îndepărtează panglicile, corzile, butonașele, care pot fi mestacate și înghițite și provoca indigestii.

Verificați etichetele jucăriilor, atunci când le cumpărați, pentru a vedea dacă sunt sigure și pentru copii. Căutați jucării care, chiar dacă sunt de pluș , nu conțin umpluturi periculoase, cum ar fi carcase de nucă sau chiar polistiren.

Tipuri de jucării indicate

– jucării care îi mențin activi – jucăriile din sfoară au de regulă forma unui os, care are la capăt sfori înnodate. De asemenea, mingile de tenis sunt sunt jucării extraordinare, dar atunci când se joacă cu ele câinii trebuie urmăriți, deoarece pot fi mestacate și să provoace indigestii.

– jucării pentru menținerea tonusului – cutiile cu surprize sunt din cauciuc și au locuri unde pot fi ascunse micile „atenții”. Doar mutând cutia cu ajutorul botului și al nasului, sau cu lăbuțele, câinele poate ajunge la bunătăți.

– jucării la îndemână – dacă nu există posibilități financiare, rufele uzate, cum ar fi tricourile, dar și prosoapele sau păturicile, pot fi folosite drept jucării pentru câini.

Tags:

,

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X