De 2055 Vizualizari

ALARMANT. Pisicile vă pot îmbolnăvi grav copilul

Cristina Botezatu

Un nou studiu trage un semnal de alarmă în privința pericolului la care sunt expuși copiii care intră în contact cu pisicile.

Pisica este gazda definitivă a Toxoplasmei, iar prin fecalele sale transmite parazitul oamenilor. Potrivit unui studiu publicat anul trecut, oamenii care au acest parazit prezintă reacții întâziate. Alte cercetări îl asociază cu depresia, comportamentul suicidal, schizofrenie și chiar cancer de creier.

Cercetătorii atrag atenția că în multe cazuri boala nu prezintă simptome și că foarte mulți oameni nu știu că au acest parazit.

Cei care dețin o pisică drept animal de companie sunt mult mai expuși acestui risc. Mai mult, avertizează ei, copiii sunt o țintă ușoară deoarece pisicile aleg locuri cu pământ moale pentru a-și face nevoile, iar același loc poate deveni apoi locul de joacă al copiilor.

Toxoplasma mai poate fi luată și din carnea crudă sau insuficient gătită și de pe legume și fructe nespălate.

5 Comentarii

 1. Toxoplasmoza se poate lua de peste tot.

  Avem 3 pisici, avem prieteni cu 8 pisici, ne-am facut analizele si nici urma de toxoplasmoza.

  Nu mai speriati lumea cu drobul de sare !

  In cele din urma, se pare c-ar trebui sa traim ambalati in tipla de cind ne nastem si pina crapam.

 2. Am avut pisici toata viata mea,am si acum,toate rudele mele au pisici,ok,vaccinate,etc…Dar am obiceiul sa am grija si de pisicile strazii,mai salvez cate una cand se poate..nici urma de toxoplasmoza..Lasati dom-le ,nu mai speriati oamenii,exista alti paraziti,microbi,virusi care ne pot imbolnavi..cei pe care ii luam din aer,prin mancarea facuta in restaurant sau prin carnea contaminata sau insuficient pregatita termic,legume nespalate,apa contaminata;sa nu mai zic de folositul toaletelor publice..Asa ca,lasati bietele pisicute in pace.Cred ca mai degraba castig la loto decat sa ma imbolnavesc de toxoplasmoza

 3. daca ai putina grija… nu ai ce sa patesti
  alarmism aiurea

 4. Alexandra spune:

  cine nu are ce face cu timpul in afara de a scrie asemenea aberatii? Toxoplasma se poate lua de peste tot.rescut cu 11 pisici in casa si nu am nicio problema de sanatate. Animalele de companie ajuta enorm la educarea si dezvoltarea psihologica a copilului, in special a responsabilizarii lui. Per total, infinit mai multe beneficii decat dezavantaje.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X