De 5565 Vizualizari

Ajutor! De ce cainele meu are tot timpul nasul uscat?!

Veterinarul Animal Zoo te ajuta

Ajutor! De ce cainele meu are tot timpul nasul uscat?! ”Cainele meu are nasul mereu uscat. Am fost la veterinar si e clinic sanatos. Totodata, pielea e ca de sarpe. Ce fel de analize sa-I fac? Despre ce poate fi vorba?”

 

Dr. Alexandra Mladin:

Uneori cainii pot avea nasul uscat chiar daca nu au nici o problema medicala. Nu inteleg exact cum este clinic sanatos, dar totusi are ‘pielea ca de sarpe’.

In mod normal, daca sunt zone in care blanita a cazut sau pielea arata anormal se poate face:

– un examen citologic (se racleaza pielea in zona afectata),

– un Dermakit (se iau probe reprezentate de par, coji si se introduce intr-un flacon cu un mediu de cultura. In maximum o saptamana putem vedea daca in zona respectiva apar dermatofiti )

– o hemoleucograma (ne arata daca este o problema alergica)

– un examen biochimic (pentru a elimina factorii hepatici)

Este greu sa putem pune un diagnostic fara examenele respective.

 

2 Comentarii

  1. Baga-i-l putin in apa

  2. Dr Volosen spune:

    Nasul uscat este datorita unui proces de multiplicare excesiva a celulelor superficiale (HIpercheratinizare )si poate fi cauzat de carenta in zinc dar nu neaparat.
    Microsporum canis este o ciupeca care poate afecta partea dorsala a nasului . Boala este o zonoza . (se transmite la om ). Alergia la plastic este o alta cauza frecventa. Schimba vasul de plastic cu unul de ceramica sau metal.
    Allergia la soare (Solar dermattitis ) este intalnita ln zonele cu mult soare . Pamphigus foliaceus , vulgaris , sunt boli autoimune mai rar intalnite .Leptospiroza , JIgodia (Boala lui Care ) sau distemper sunt alte cauze ale acestei manifestari
    Becker Animal HOspital San Antonio Tx

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X