Sari la conținut
Home » Ajutoare pentru cei care nu-si mai pot intretine animalele de companie

Ajutoare pentru cei care nu-si mai pot intretine animalele de companie

Un sistem de ajutor social destinat persoanelor care nu mai au posibilitatea materiala de a-si intretine animalele de companie ia amploare in Austria, unde, inca din 2008, functioneaza cu succes magazine sociale, care primesc donatii de la diverse intreprinderi si ofera alimente la preturi scazute pentru clientii cu venituri mici.Numit ”Futterbox” (”Cutia cu alimente”), acest proiect a fost lansat in orasul Sankt Pölten, capitala landului Austria Inferioara, in anul 2013, cand, din cauza crizei economice, unele familii au inceput sa se confrunte cu mari dificultati in hranirea animalelor pe care le aveau.

Ulterior, organizatia condusa de Nikodemus Catikkas, fondator si presedinte al ”Futterbox”, si-a extins activitatea la Viena, unde repartizeaza, la interval de trei saptamani, 400 de kilograme de mancare pentru caini, pisici ori pasari.

De cateva luni, organizatia are si un sediu in Graz, capitala landului Stiria, al doilea oras ca marime din Austria.

Noi ajutam la hranirea animalelor de companie, dar responsabilitatea continua sa fie a proprietarilor”, a explicat, pentru EFE, Nikodemus Catikkas.

In prezent, donatiile permit satisfacerea tuturor solicitarilor de ajutor primite in Viena, inclusiv plata cheltuielilor legate de asistenta medicala a animalelor.

Persoanele care recurg la ”Futterbox” provin din diferite straturi sociale, dar au ceva in comun, si anume: criza le-a diminuat drastic veniturile. Pentru primirea acestor ajutoare trebuie sa fie indeplinite o serie de criterii, printre care un anumit nivel al veniturilor si un numar maxim de patru animale intr-un camin. ”Futterbox” este inspirat din proiecte similare din Germania. Donatiile pe baza carora functioneaza provin de la magazine cu produse pentru animale, precum si de la persoane care vor sa contribuie la asigurarea unei vieti mai bune pentru animalele de companie din caminele persoanelor cu venituri mici.