Sari la conținut
Home » Ai un cățel prea pupăcios? Află de ce este așa!

Ai un cățel prea pupăcios? Află de ce este așa!

De ce urlă câinii la sunetul ambulanței?

Ai un cățel prea pupăcios? Sărutările adorabile ale cățelușilor sunt o bucurie pentru proprietarii de animale de companie, dar este important să înțelegem de ce câinii practică acest comportament.

Atunci când un cățel își linge stăpânul, poate fi o formă de comunicare în care încearcă să transmită diferite nevoi sau dorințe. De exemplu, câinele poate căuta atenție, mângâiere, hrană sau poate încerca să atragă atenția asupra stării sale de singurătate sau disconfort.

Ai un cățel prea pupăcios?

Lingerea mâinilor sau a feței poate servi și ca formă de salut pentru cățeluși. Acest gest poate exprima bucuria și entuziasmul câinelui în momentul în care se întâlnește cu stăpânul sau alte persoane importante pentru el.

Un alt aspect important este faptul că lingerea face parte din comportamentul natural al câinilor. Fie că este o trăsătură moștenită genetic sau învățată de la alți câini, acest obicei este adesea o expresie a fericirii și a afectivității.

Desigur, este vital să ținem cont de igiena asociată sărutărilor cățelușilor. Contrar mitului că gura câinelui este mai curată decât cea a omului.

Este bine să fim conștienți că aceasta conține bacterii naturale, iar mușcăturile de câine pot prezenta riscuri.

Este recomandat să evităm reacțiile de genul atingerii

În mod normal, riscul transmiterii bacteriilor prin săruturile câinilor este redus. Cu excepția cazului în care există răni deschise.

Dacă dorim să îi oprim pe cățeluși să ne lingă sau să le reducem acest comportament. Este recomandat să evităm reacțiile de genul atingerii sau privirii directe. Și să îi oferim mai puțină atenție atunci când practică acest obicei.

Posibilitatea de a-i asocia săruturile cu cuvinte precum „sărut” și de a le oferi recompense atunci când practică săruturi blânde poate fi o modalitate eficientă de dresaj.

Cu răbdare și consistență, câinii pot înțelege că săruturile trebuie oferite cu moderație, conform freepets.ro.