Sari la conținut
Home » Ai un cățel mușcăcios?

Ai un cățel mușcăcios?

Cum îmi învăț câinele să își facă nevoile afară?

Ai un cățel mușcăcios? Mușcatul este un comportament natural al puilor de câine și este esențial să se stabilească limite încă de la început pentru a evita probleme în viitor.

În mod obișnuit, puii învață să se joace mușcându-se unii pe alții încă de la o vârstă fragedă, dezvoltând astfel cunoștințe despre limitele jocului.

Ai un cățel mușcăcios?

Dacă un cățeluș este separat prea devreme de mama sa (înainte de 8 săptămâni), există riscul ca el să nu fi învățat aceste limite, iar aici intervine responsabilitatea stăpânului de a-l educa.

Pentru a gestiona mușcatul cățelușului, este recomandat să ignorați animalul sau să emiteți un sunet ușor de genul „Au!” atunci când începe să muște.

Este important să îl lăudați atunci când se calmează. De asemenea, puteți oferi cățelușului o jucărie adecvată pentru a mușca și să îl lăudați atunci când alege jucăria în loc să vă muște pe voi.

Oprirea oricărei interacțiuni în cazul în care cățelușul nu încetează să muște este o abordare eficientă. Antrenarea pentru a-i folosi dinții cu blândețe poate fi realizată prin mișcarea pumnului închis în fața lui. Și retragerea mâinii dacă încearcă să vă prindă.

Oferiți-i recompense pentru comportamentul potrivit

Gradual, oferiți-i recompense pentru comportamentul potrivit și măriți timpul în care trebuie să aștepte.

Folosirea unei comenzi ferme precum „NU!” este utilă pentru a indica că mușcatul nu este acceptabil. Supravegherea copiilor în timpul interacțiunii cu cățelul e esențială.

Recompensarea frecventă și menținerea consecventă a limitelor sunt aspecte esențiale ale educării unui cățeluș.

Este crucial să evitați strigătele, atingerea nasului sau ținerea gurii închise atunci când cățelul vă mușcă, deoarece aceste acțiuni pot confuza animalul. Și pot afecta încrederea acestuia în voi. Nu încercați să îl învățați să muște.

În niciun caz nu lăsați copiii să stea prea aproape de animalul de companie în timpul acestui proces. Renunțarea la eforturile de a-l învăța pe cățeluș ce este permis și interzis nu este o opțiune. â

Deoarece o înțelegere reciprocă și respectul pentru limite sunt cruciale în dezvoltarea unei relații armonioase, conform agroland.ro.