Sari la conținut
Home » Ai un cățel demn de expoziție? Află cum poți să-l pregătești!

Ai un cățel demn de expoziție? Află cum poți să-l pregătești!

Sfaturi pe care trebuie să le urmezi când călătorești cu patrupedul

Ai un cățel demn de expoziție? În expoziții, am observat adesea oameni care îi invidiau pe cei care își prezentau câinii într-o formă impecabilă din punct de vedere estetic și de dresaj. Mulți dintre acești spectatori nu erau crescători recunoscuți. Ci simpli posesori de câini.

Pentru a clarifica eforturile depuse în spatele unei astfel de prezentări, vom oferi o scurtă prezentare a a ceea ce implică pregătirea unui câine pentru expoziții!

Ai un cățel demn de expoziție?

În primul rând, trebuie să facem distincții în funcție de rasa câinelui și de funcționalitatea acestuia. Există 10 grupe chinologice, fiecare cu propriile caracteristici. Enumerăm câteva exemple notabile din fiecare grupă:

Grupa I: Ciobănești de turmă – Ciobănescul german, Collie, Bobtail.

Grupa II: Pinscheri și Schnauzeri, Molosoizi și Ciobănești elvețieni – Dobermann, Rottweiler, Bulldog englez.

Grupa III: Terrieri – Airedale Terrier, Fox Terrier, Yorkshire Terrier.

Grupa IV: Teckeli – Teckel cu păr lung, scurt sau sârmos.

Grupa V: Spitz și Caini primitivi – Husky Siberian, Samoied, Akita Inu.

Grupa VI: Copoi și Caini de urmă – Bloodhound, Beagle, Basset. Grupa

VII: Caini de aret – Brac german, Pointer, Setter irlandez.

Grupa VIII: Câini de apă, de aport și de căutare – Labrador Retriever, Golden Retriever. Grupa IX: Câini de companie – Bichon Frise, Poodle, Bulldog francez. Grupa X: Ogari – Ogar afgan, Ogar rusesc (Barzoi), Irish Wolfhound.

Câinele trebuie să intre în contact cu alți câini de diverse talii

Este important de menționat că un câine prezentat în expoziții trebuie să aibă un temperament echilibrat și să nu fie agresiv cu oamenii sau animalele. Orice semn de agresivitate poate duce la excluderea din competiție.

Pentru a pregăti un câine pentru astfel de evenimente, începutul socializării are loc în compania mamei și a fraților săi. După vaccinare, câinele trebuie să intre în contact cu alți câini de diverse talii, sexe și temperament.

Socializarea corespunzătoare este esențială pentru evitarea comportamentului fricos sau agresiv în cadrul expozițiilor.

Astfel, prezentarea unui câine într-o expoziție necesită mult efort și angajament, atât din partea stăpânului, cât și din partea câinelui, conform eva.ro.