Pisicilor pot trăi în locuiască în spații de dimensiuni reduse, un apartament poate fi un loc potrivit pentru micile feline. Însă și ele au nevoie de o îngrijire specială, precum câinii.

Supravegherea medicală este esențială

Indiferent de mediul în care trăiesc felinele, starea lor de bine este condiționată de supravegherea medicală. Astfel, este necesară efectuarea vizitelor dese la medicul veterinar precum și aplicarea unei scheme de vaccinare care să fie recomandate de medic.

Dacă locuiești într-un apartament, este necesar să te asiguri că pisica nu iese pe geam deoarece pot apare diferite incidente. Pisica trebuie supravegheată atunci când se urcă la geam iar camerele trebuie aerisite pe rând. Pentru ca să nu fie distruse canapelele, perdelele sau alte obiecte, pisicii trebuie să i se asigure locuri special amenajate pentru ca să își ascută ghearele, existând multe jucării care pot fi folosite în acest scop.

Pisicile sunt animale de vânătoare și trebuie  ca minim o dată pe zi să se joace cu diferite obiecte care sugerează vânătoarea. Iubitorii de pisici trebuie să amenajeze mobilierul din casă astfel încât pisica să poată sări de pe o piesă de mobilier pe alta, indiferent dacă este vorba de o măsuță de cafea sau o canapea.

Pisicile de apartament ar putea trăi fericite întreaga viață în interior, fără să părăsească pereții domiciliului lor. Din acest motiv este important să se simtă în largul lor, potrivit obiectiv.info.

Doriti sa primiti notificari cu stirile animalzoo.ro? Abonati-va acum si va vom tine la curent cu ultimele noutati. Nu Da