Sari la conținut
Home » Aflat la un pas să moară de foame, un câine salvat primește o nouă șansă la viață!

Aflat la un pas să moară de foame, un câine salvat primește o nouă șansă la viață!

Aflat la un pas să moară de foame, un câine salvat primește o nouă șansă la viață!

Un câine a fost salvat de la o viață extrem de complicată!

După ce stăpânul lor a murit, 64 de câini au rămas singuri pe lume, fără cineva care să îi îngrijească și să le ofere dragoste. Întâmplarea a avut loc în Africa de Sud, iar la scurt timp animalele au început să piardă din greutate, fiind la un pas să își piardă viața.

Organizaţia Greyhound Rescue din Africa de Sud a fost chemată să ajute la începutul acestei luni, dar, din păcate, mai mulţi ogari muriseră deja.

„În Africa de Sud, ogarii sunt utilizaţi cu precădere pentru vânătoare”, a spus Sheena Dale, manager de proiect IFAW la CLAW.

Familia a început să coopereze cu echipa de salvatori pentru transferul iniţial al unui grup de 11 ogari, care trebuiau să ajungă în adăpostul Community Led Animal Welfare (CLAW), pentru a primi ajutor.

„Chiar dacă există legi împotriva utilizării câinilor la vânătoare, acestea sunt rareori aplicate şi acest lucru dăunează nu numai câinilor, ci şi populaţiilor de animale sălbatice din Africa de Sud, cum ar fi vulpile şi porcinele.”

Întrucât animalele se aflau în stare gravă, un îngrijitor de la adăpost se asigura că patrupezii înfometaţi beneficiau de mai multe porţii mici de mâncare, în fiecare seară din prima săptămână, pentru a-i ajuta să-şi extindă stomacul minuscul.

„Am aranjat pentru fiecare paturi moi în căsuţe, şi foarte repede, fiecare culcuş avea câte un bot ascuţit care se odihnea în interior, lăsând să li se vadă picioarele lungi ieşind pe la intrări”, a scris Taren Welthagen, un voluntar din CLAW.

Un câine

Salvatorii s-au ocupat de îndată să găsească case temporare şi familii permanente pentru cele 16 animale salvate din condiţii groaznice.

Un câine
Un câine

Câteva săptămâni mai târziu, 11 dintre cele 16 animale s-au refăcut şi au luat suficient în greutate pentru a fi transferate în case de plasament sau permanente.