De 4688 Vizualizari

Află cine va moșteni Pământul! Poate trăi cu foarte puțin oxigen si pielea lui este ca de fier

Singura specie care ar putea rezista în urma unei catastrofe

Monitorul de Savană este o reptilă de categorie mijlocie. În Europa specia este cunoscută sub numele de monitor Bosc. Este uimitor faptul că această reptilă poate respira la fel ca păsările, cu toate că nu există niciun grad de rudenie între cele două.

 

Dimensiunea maximă a Monitorului de Savană este de aproximativ 105-155 cm în lungime, deși exemplarele din sălbăticie variază între 60 – 76 cm. Culoarea pielii variază și ea în funcție de habitat.

monitorul de savana 4

Culmea, ”Moştenitorul Pământului”, așa cum îi zic oamenii de știință, este trecut pe lista animalelor pe cale de dispariţie!

 

Specia este vânată pentru piele, carne și pentru comerțul internațional de animale de companie. În SUA, între anii 2000 și 2009 au fost importate circa 30,574 de exemplare vii.

monitorul de savana 3monitorul de savana 2

Dar de ce se crede că sunt indestructíbil?

Specialiștii spun că reptilele de specia Veranidae se pot adapta la un nivel scăzut de oxigen. Pot reține cantități considerabile de oxigen în organism atunci când inspiră şi când expiră, la fel ca și păsările.

monitorul de savana 1

Biologul  Mathew Wedel, a spus: “Este uimitor ca am descoperit asta la o specie de animale atât de diferită de păsări. Dacă un asteroid va lovi Terra, Monitorii de Savană vor fi printre puținii supraviețuitori”.

M.M.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

powered by Binbox

X