Sari la conținut
Home » Adopția de câini. 7 motive pentru care să iei un patruped acasă

Adopția de câini. 7 motive pentru care să iei un patruped acasă

câini de terapie și pacienți

Adopția de câini. Este momentul perfect pentru a lua în considerare salvarea noului vostru cel mai bun prieten blănos. În afară de motivele evidente, mai jos sunt alte 7 motive pentru a adopta, nu pentru a cumpăra.

 1. Adopția de câini: Loialitate pe viață

S-a spus de nenumărate ori că animalele din adăposturi își exprimă recunoștința pentru că au fost adoptate.

Acestea fiind spuse, atunci când nenumărate familii raportează acest lucru, astfel de sentimente nu pot fi complet ignorate – și știm că și câinii au sentimente.

 1. Cei mai bătrâni sunt deja dresați

Majoritatea covârșitoare a câinilor disponibili în adăposturi au peste 9 luni, iar mulți dintre ei au câțiva ani sau mai mult. Familiile nu mai trebuie să se ocupe de dresajul casei, sau de energia nebună și nemăsurată a unui cățeluș.

Cățeii, de exemplu, nu știu că a mesteca cabluri electrice sau pantofii tăi favoriți este un comportament nepotrivit, în general, câinii adulți au învățat deja regulile de bază ale casei.

 1. Senior la senior

  sursă foto: livescience.com; Un bărbat mănâncă clătite la masăUn bărbat stă la o masă cu cățelușul său, un Russell Terrier.

Cu ani în urmă a existat un program care încuraja seniorii să adopte animale de companie, o idee extraordinară. Seniorii înțeleg cum este să pierzi un pas sau să nu auzi bine întrebarea de prima dată.

În plus, animalele de companie care au ajuns seniori nu au nevoie, de obicei, de exercițiile de care au nevoie animalele de companie mai tinere.

Adesea, tot ce este necesar este o mână iubitoare care să îi mângâie.

 1. Adopția de câini: Multe animale nevinovate

Majoritatea animalelor din adăposturi nu au făcut nimic rău. Proprietarii mor; se mută și nu vor sau nu pot să ia animalul de companie.

Acestea pot fi victime ale proprietarilor care schimbă regulile; sau proprietarii nu-și mai pot permite un animal de companie, iar lista poate continua.

Mulți câini din adăposturi nu au probleme reale, ci pur și simplu cad victime pentru că nu sunt potriviți pentru familia lor inițială. De exemplu, un labrador retriever ar putea fi prea energic pentru un cuplu de vârstnici.

 1. Singura plată este dragostea

Câinii sunt uimitor de rezistenți, mai mult decât oamenii. Deși câinii care sunt victime ale fabricilor de căței sau ale abuzurilor pot necesita mai multă răbdare decât alții, ei își revin. Întărirea pozitivă funcționează. Și, deși sună a clișeu, dragostea este tot ce au nevoie.

 1. Nevoi speciale

Unii câini sunt perfect minunați, dar pot avea unele nevoi speciale, cum ar fi un câine cu trei picioare sau surd.

Unele nevoi speciale pot fi medicale, cum ar fi un câine care are convulsii sau diabet. Proprietarii dispuși să înțeleagă și să se adapteze la stilul de viață al câinelui lor își dau seama rapid că tot ce au nevoie acești câini este o șansă!

Există un anumit cost financiar implicat. Însă, medicamentele pentru aceste probleme ne permit să preluăm controlul asupra acestor nevoi speciale pentru prietenii noștri blănoși.

 1. Salvăm o viață

  sursă foto: lovetoknowpets.comCățeluș premiat la concursurile internaționale

Chiar dacă adoptați de la o așa-zisă unitate no-kill, s-ar putea să salvați o viață. Adoptarea unui animal de companie permite acelui adăpost no-kill să umple un alt spațiu.

Din păcate, rămâne adevărat că unii câini se află în rândul condamnaților la moarte și, fără o familie dispusă, pot fi eutanasiați – chiar și atunci când nu au făcut nimic rău, potrivit vitabone.

Un câine sau o pisică este eutanasiat în America la fiecare 11 secunde, iar majoritatea sunt considerați adoptabili.

În plus, un animal din adăpost este aproape întotdeauna sterilizat și vaccinat cu vaccinurile de bază.