Sari la conținut
Home » „Adoptă un căţel!”. O campanie pentru iubitorii de animale

„Adoptă un căţel!”. O campanie pentru iubitorii de animale

„Adoptă un căţel!”. O campanie pentru iubitorii de animale

Autor:  Sandra SălăgeanNumărătoarea inversă a început. Cele 14 zile de graţie date maidanezilor din adăpost se scurg rapid. Acum e momentul ca acei care iubesc animalele să meargă să adopte.

Evenimentul Zilei împreună cu revista Animal Zoo lansează o campanie amplă de încurajare a adopţiei de câini, numită „Adoptă un căţel”.În situaţia actuală, legea nu permite altă scăpare de injecţia letală pentru maidanezi, decât adopţia.Astfel, evz.ro şi animalzoo. ro vă vor prezenta zilnic câte o poveste a unui căţei de pe stradă sau din adăposturi. Dacă ne contactezi şi adopţi, noi te vom sprijini cu un pachet de hrană şi consiliere în probleme medicale şi de dresaj.

Intră pe siteurile www. animalzoo.ro şi evz.ro, începând cu data de 9 octombrie, pentru a urmări cazurile impresionante ale patrupedelor descoperite de noi în adăposturi. Pe platformele noastre online vei găsi informaţii despre înscrierea pe lista de adoptatori. Dacă nu doreşti să adopţi află miercuri cum ne poţi sprijini.Totodată, cei care fac acest angajament de a lua un patruped acasă trebuie să ştie că de acum încolo amenzile pentru abandon sau maltratare se vor aplica mult mai riguros. Adoptatorii vor fi verificaţi periodic de angajaţi ai primăriei, iar schimbările de domiciliu ale animalului trebuie declarate autorităţilor într-un termen foarte scurt.Legea eutanasierii sau „legea lui Ionuţ” are şi o latură umanăÎn reglementare scrie că după trecerea termenului de 14 zile, câinii nerevendicaţi sau neadoptaţi vor putea fi eutanasiati, în baza unei decizii emise de către o persoană împuternicită în acest sens de către primar, în timpul dat prin aceasta decizie. „Termenul va fi stabilit avându- se în vedere capacităţile de cazare şi disponibilitaţile bugetare. Acest termen poate fi modificat motivat”, se menţionează în legea avizată de Curtea Constituţională a României.Decizia de eutanasiere se emite pentru fiecare câine în parte, iar până la îndeplinirea procedurii, câinii pot fi revendicaţi sau adoptaţi de către doritori.Această „amânare” nu se poate aplica şi în cazul câinilor bolnavi. Conform actului normativ, animalele bolnave incurabil, declarate ca atare în urma unui examen medical efectuat de medicul veterinar – examen la care pot asista reprezentanţi din partea organizţiilor neguvernamentale pentru protecţia animalelor – în baza fişei de observaţie, vor putea fi eutanasiate de îndată.Băsescu a primit un maidanez de la EBAPreşedintele ţării este cunoscut în cercul medicilor veterinari ca fiind un mare iubitor de animale. Traian Băsescu îşi duce personal câinii la controlul medical, doi dintre aceştia fiind foşti maidanezi. Unul dintre câini, pe nume Caramel, a devenit celebru după ce fiica preşedintelui, Elena, l-a luat de pe stradă şi l-a făcut cadou tatălui său.Şi Ponta a luat un comunitarŞeful executivului, Victor Ponta, a anunţat în urmă cu câteva zile că a adoptat un pui de căţel de pe străzile Capitalei. Pe micuţul pufos l-a numit Freddie. Premierul spune că patrupedul este acum un membru al familiei cu drepturi depline, iar Irina, fiica sa, e topită după micuţ. Grija patrupedului o are, însă, mama lui Victor Ponta.