Sari la conținut
Home » Aceste plante sunt toxice pentru animalele de companie

Aceste plante sunt toxice pentru animalele de companie

Pisicuța mea vede în întuneric?

Aceste plante sunt toxice pentru animalele de companie. Este bine ca să eviți să le ai în casă. Iată plantele de care trebuie să te ferești dacă ai animale de companie. Deși se găsesc în casele multor persoane, acestea pot fi extrem de toxice.

Cei care au animale de companie trebuie să fie foarte atenți atunci când își achiziționează plante, deoarece multe dintre ele pot fi extrem de toxice. Majoritatea românilor aleg să își decoreze locuința cu tot felul flori, însă însă în ciuda culorilor și a aspectului plăcut, acestea pot avea efecte nocive asupra sănătății animalelor. Iată plantele pe care mulți români le țin în casă, fără să știe cât de dăunătoare sunt de fapt.

Aceste plante sunt toxice pentru animalele de companie

Aloe vera

Aloe vera este apreciată de mulți români, însă puțini știu că aceasta poate fi extrem de toxică pentru animalele de companie. Deși ea are numeroase beneficii pentru îngrijirea pielii, acest lucru nu se întâmplă și în cazul câinilor sau pisicilor. Toxina Aloin care se află în frunzele de aloe vera este dăunătoare pentru majoritatea animalelor.

Iederă

Iedera este dăunătoare pentru majoritatea animalelor, dar în special pentru pisici.  Iedera este achiziționată de cei care vor să își înfrumusețeze apartamentul, însă puțini știu cât de periculoasă poate fi pentru animalele de companie. Odată ingerată, aceasta poate cauza salivări excesive, vărsături, crape, iar în unele cazuri poate duce la paralizie.

Cyclamen

Cyclamenul este o plantă cu frunze închise la culoare, ce produce flori frumos colorate, fiind cumpărată de mulți români. Cu toate acestea, cei care au animale de companie ar trebuie să stea departe de această plantă, deoarece poate fi extrem de toxică. Odată ingerată poate cauza vărsături și indigestie. Cyclamenul poate fi un pericol chiar și pentru copii, astfel că cei care o cumpără trebuie să fie foarte atenți unde o depozitează.

Crini

Crinii reprezintă unele dintre cele mai comune plante care se găsesc în locuințele românilor. Deși au diferite culori și un miros plăcut, aceștia se află pe lista celor mai toxice flori pentru animalele de companie. Bulbii sunt cei mai dăunători, iar odată ingerați pot duce la aritmii și convulsii