Sari la conținut
Home » Abandonul costă, iar românii nu se sperie. 3.000 de lei este o sumă mică?

Abandonul costă, iar românii nu se sperie. 3.000 de lei este o sumă mică?

Din cuprinsul articolului

Abandonul costă, iar românii nu se sperie. 3.000 de lei este o sumă mică?

Cu riscul de a fi amendați, unii oameni încă își abandonează animale de companie pe unde apucă, iar iubitorii de animale încearcă să stopeze aceste contravenții și apelează la ajutorul oamenilor legii.

Momentul abandonului a fost filmat

Asta a făcut un bărbat din Pitești. Spre ghinionul său, momentul abandonului a fost filmat, iar acum polițiștii încearcă să-l identifice pe bărbatul în cauză, pentru a-l sancționa conform legii privind protecția animalelor. Menționăm că abandonarea unui animal constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.000 la 3.000 de lei.

Incidentul a fost anunțat la 112, iar cele trei feline au fost duse la un adăpost special din localitatea Moșoaia. Bărbatul riscă amenda maximă, potrivit Mediafax.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Argeș, incidentul s-a produs joi, în jurul orei 20:30. Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești au fost sesizați, prin 112, cu privire la faptul că pe o stradă din cartierul Războieni, un bărbat ar fi abandonat, dintr-o mașină, trei pui de pisică.