Cunoscuta pisica Tama, care facea oficiile de sef de gara intr-o minuscula localitate nipona spre amuzamentul a sute de turisti care mergeau in mod special sa o vada, s-a stins din viata in aceasta saptamana, au anuntat “colegii de serviciu” al regretatei feline.

Tama a devenit celebra dupa ce a salvat de la moarte singura linie feroviara din Kishigawa, dupa numirea sa ca sef al minusculei gari din Kishigawa, din prefectura Wakayama.

Compania feroviara regionala, Wakayama Electric Railway, si-a pierdut singurul angajat in aprilie 2006, dar numirea ca sef de gara onorific a pisicii Tama i-a fermecat repede pe calatori, iar vestea ca o pisica dragalasa conduce o statie de cale ferata a facut inconjurul lumii.

Potrivit unui studiu, numai in anul 2007, prezenta pisicii a condus la cresterea cu 55.000 a numarului de calatori care se deplasau pe linia Kishigaza, pompand 1,1 miliarde de yeni (7,9 milioane de euro) in economia locala.

Pisica a murit din cauza unei boli, la varsta de 16 ani, a precizat un purtator de cuvant al Wakayama Electric.“Ea avea de o luna o infectie a sinusurilor si era ingrijita de proprietarul sau. Cand insa am vizitat-o impreuna cu presedintele companiei, in ajunul mortii ei, pisica s-a ridicat si a mieunat ca si cum s-ar fi rugat sa fie luata in brate”, a adaugat acesta.Guvernul provinciei Yoshinobu Nisaka se numara printre cei care au prezentat profunda tristeţe si enorma gratitudine.Compania feroviara a prevazut ca funeraliile sa aiba loc duminica, incepand de la ora 12:30 (03:30 GMT), in mica gara al carei destin l-a schimbat.Wearing a stationmaster's cap of the Wakayama Electric Railway, the nine-year-old female tortoiseshell cat named