Sari la conținut
Home » A murit celebra pisica Tama!

A murit celebra pisica Tama!

Cunoscuta pisica Tama, care facea oficiile de sef de gara intr-o minuscula localitate nipona spre amuzamentul a sute de turisti care mergeau in mod special sa o vada, s-a stins din viata in aceasta saptamana, au anuntat “colegii de serviciu” al regretatei feline.

Tama a devenit celebra dupa ce a salvat de la moarte singura linie feroviara din Kishigawa, dupa numirea sa ca sef al minusculei gari din Kishigawa, din prefectura Wakayama.

Compania feroviara regionala, Wakayama Electric Railway, si-a pierdut singurul angajat in aprilie 2006, dar numirea ca sef de gara onorific a pisicii Tama i-a fermecat repede pe calatori, iar vestea ca o pisica dragalasa conduce o statie de cale ferata a facut inconjurul lumii.

Potrivit unui studiu, numai in anul 2007, prezenta pisicii a condus la cresterea cu 55.000 a numarului de calatori care se deplasau pe linia Kishigaza, pompand 1,1 miliarde de yeni (7,9 milioane de euro) in economia locala.

Pisica a murit din cauza unei boli, la varsta de 16 ani, a precizat un purtator de cuvant al Wakayama Electric.“Ea avea de o luna o infectie a sinusurilor si era ingrijita de proprietarul sau. Cand insa am vizitat-o impreuna cu presedintele companiei, in ajunul mortii ei, pisica s-a ridicat si a mieunat ca si cum s-ar fi rugat sa fie luata in brate”, a adaugat acesta.Guvernul provinciei Yoshinobu Nisaka se numara printre cei care au prezentat profunda tristeţe si enorma gratitudine.Compania feroviara a prevazut ca funeraliile sa aiba loc duminica, incepand de la ora 12:30 (03:30 GMT), in mica gara al carei destin l-a schimbat.Wearing a stationmaster's cap of the Wakayama Electric Railway, the nine-year-old female tortoiseshell cat named "Tama" sits on a ticket gate at Kishi station on the Kishigawa line in the city of Kinokawa, in Wakayama prefecture on May 22, 2008. The number of passengers who travel along the line increased 10 percent for the year to March 2007 from the previous year, credited to Tama after the "stationmaster" cat appeared at the unmanned small station.   AFP PHOTO/Toru YAMANAKA (Photo credit should read TORU YAMANAKA/AFP/Getty Images)