De 768 Vizualizari

A fost descoperit stramosul calului! A trait acum aproape 50 de milioane de ani!

O descoperire incredibila a fost facuta intr-un perimetru cu fosile din Germania. Astfel, resturile unui fetus vechi de peste 48 de milioane de euro, inclusiv fragmente de tesut moale, au fost descoperite in interiorul unei fosile ecvide, un vechi stramos al calului modern.

Fatul in lungime de 12,5 centimetri este bine conservat, cu aproape toate oasele atasate unele de altele, informeaza France Press, preluata de Agerpres. Starea de conservare a acestei fosile a permis cercetatorilor sa reconstituie aspectul si pozitia initiala a fatului.

Oamenii de stiinta cred ca iapa a murit cu putin timp inainte de momentul in care ea ar fi trebuit sa fete, dar moartea sa nu a avut legatura cu nasterea. De asemenea, s-au gasit fragmente de tesut moale provenite din placenta, precum si un ligament uterin.

Folosind un scanner electronic si raze X, ei au descoperit ca un strat de bacterii au inlocuit tesuturile moi, ceea ce este comun cu alte specimene descoperite in regiune. Agentia France Presse mentioneaza ca aceasta fosila de ecvida cu fetus a fost descoperita in anul 2000, in perimetrul fosilier de la Messel, in apropiere de Frankfurt.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X