Sari la conținut
Home » Zeci de căței dispăruți. Din păcate este adevărat, s-a întâmplat din nou

Zeci de căței dispăruți. Din păcate este adevărat, s-a întâmplat din nou

Zeci de căței dispăruți. Din păcate este adevărat, s-a întâmplat din nou. Imagini cu zeci de căței pierduți circulă acum pe grupurile cu animale dispărute din Sibiu, după ce în noaptea de Revelion orașul a fost împânzit de sunetul răsunător al focurilor de artificii și al petardelor. După patru zile de la Revelion sunt încă oameni care își caută animalele.

Dacă pentru oameni, focurile de artificii și petardele reprezintă un spectacol fascinant care marchează trecerea dintre ani, pentru animale reprezintă un stres, un calvar în adevăratul sens al cuvântului. Cele mai multe încearcă să se ascundă, însă sunt și multe care dispar, fiind de negăsit chiar și după mai multe zile după noaptea de revelion.

La fel ca și în aceeași perioadă a anului trecut, în zilele acestea numărul anunțurilor în care proprietarii de animale ajung să ceară ajutorul oamenilor pentru a-și găsi animalele de companie a crescut semnificativ. Președintele Asociației Animal Life Sibiu, Andreea Rosetti, spune că nu este o problemă nouă, având în vedere că în fiecare an se confruntă cu situații asemănătoare.

„Este greu de spus dacă numărul animalelor dispărute a crescut. Chiar nu se merită pentru câteva pocnitori să fie afectate animalele. Nu doar câinii sunt cei afectați, ci și păsările și animalele din fermele din apropierea Sibiului. Expunerea animalelor în noaptea de Revelion este una dintre cele mai proaste idei. Pe lângă zgomotul care afectează toate animalele, mai este vorba și de poluare, toate gazele care ajung în atmosferă fiind periculoase”, spune Andreea Rosetti pentru Ora de Sibiu.

Riri este unul dintre cățeii care s-au pierdut în noaptea de Revelion. Speriată de artificii cățelușa a fugit de acasă – din cartierul Gușterița. Nu a fost găsită nici până în prezent și nu este singura. Cățelușa Petra a fost și ea dată dispărută în noaptea de Revelion, iar proprietarii încă o caută.

„Buna ziua. Cățelușa noastră, Petra, a fugit din curte de frica petardelor și a artificiilor in noaptea de Revelion, in zona Corneliu Baba-Triajului-Brana). Va rog postați pe grupul dumneavoastră anunțul, poate reușim să o găsim cat mai repede”, se arată într-un mesaj pe pagina de facebook a Animal Life.

„Athos este un alt câine care s-a pierdut din curte în noaptea de Anul Nou din cauza petardelor.  S-a pierdut din satul Hosman. Cine îl vede este rugat sa sune de urgenta la numărul 07570…” se arată un alt mesaj în care un sibian își caută animalul de companie.

Cu toate că un număr mare de căței au fost dați dispăruți după noaptea de Revelion, veterinarii din Sibiu vin cu vești bune, la ei nu au ajuns animale rănite din cauza petardelor sau a artificiilor.

Animale de companie au dispărut în toată țara multe dintre acestea fiind acum recuperate de stăpânii mai norocoși.