Sari la conținut
Home » Ce s-a întâmplat cu amintirea unui Labrador cu nume rasist, mascota unui escadron faimos 

Ce s-a întâmplat cu amintirea unui Labrador cu nume rasist, mascota unui escadron faimos 

rase de câini care adoră să se joace; Labrador Retriever

Ce s-a întâmplat cu amintirea unui Labrador cu nume rasist, mascota unui escadron faimos!

O placă memorială montată în onoarea unui Labrador, mascotă a escadronului 617 din Forțele Aeriene Britanice, a fost îndepărtată de la o bază militară. De ce? Forțele britanice au anunțat că nu vor să promoveze un termen jignitor, care încalcă principiile instituției, informează BBC.

A fost un câine faimos, a fost un escadron faimos

Kris Hendrix, manager la Muzeul RAF, a povestit că labradorul era un „amic de pahar” al membrilor escadronului și avea obiceiul să consume bere. Pe 16 mai 1943, câinele a fost lovit de o mașină și a murit. Pierderea patrupedului a fost ascunsă de teamă că aviatorii o vor considera drept ghinion înainte de misiune. Labradorul a fost îngropat la miezul nopții, în timp ce stăpânul său, comandantul Guy Gibson, conducea atacul aviatic.

„A fost un câine faimos, a fost un escadron faimos, iar asta înseamnă că mormântul a fost păstrat până astăzi”, și-a amintit Hendrix.

A fost un nume controversat în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial

„Standardele s-au schimbat de-a lungul anilor, iar dacă nu a fost un nume controversat în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, lucrurile sunt foarte diferite acum”, a declarat Kris Hendrix, notează aceeași sursă.