Sari la conținut
Home » Uite cum să prepari legumele pentru câinele tău! Care sunt bune și cum să le pregătești

Uite cum să prepari legumele pentru câinele tău! Care sunt bune și cum să le pregătești

Uite cum să prepari legume pentru câinele tău! Care sunt bune și cum să le pregăteștiUite cum să prepari legume pentru câinele tău! 

Legumele sunt pline de nutrienți foarte importanți pentru câinii. Multe dintre ele se pot folosi ca parte a unei diete sănătoase pentru prietenul necuvântător. Unii medici veterinari recomandă ca fiecare masă ar trebui să conțină 25-50 la sută proteine ​​din carne, restul ar trebui să conțină legume, potrivit dognotebook.com.

Care sunt bune și cum să le pregătești

Salata verde, fasolea verde, cartofii, morcovii, mazărea și broccoli sunt întotdeauna o alegere bună.Dovleceii și toate tipurile de dovlecei de grădină sunt, de asemenea, adaosuri perfecte în mâncare câinilor. Le puteți amesteca în mâncarea câinelui dvs. sau le puteți pregăti în prealabil și le puteți congela în porții individuale pentru utilizare ulterioară.

Nu adăugați sare și piper sau alte mirodenii, nu le plac aceste condimente, iar unele dintre sunt nesănătoase pentru câinele vostru.

Atunci când gătiți legume, lăsați-le întotdeauna să se răcească la temperatura camerei înainte de a le servi câinelui  și asigurați-vă că nu exagerați cu fierberea, deoarece distruge o parte din vitamine.Un alt truc util este să păstrezi supa după fierbere. Este plin de nutrienți și îl puteți folosi pentru a înmuia bobițele sau a-l lăsa să bea.

Nu toate legumele sunt buneEvitați ceapa, avocado, usturoiul și arpagicul. Acestea pot declanșa iritații ale stomacului și pot deveni toxice atunci când sunt consumate în cantități mari.