Sari la conținut
Home » Cum să-ți dai seama dacă pisica te detestă. Fii atent la semnele astea

Cum să-ți dai seama dacă pisica te detestă. Fii atent la semnele astea

Pisicile pot fi niște creaturi amuzante. Au moduri hilare de a-și arăta afecțiunea, cum ar fi să te lovească cu capul în mână, dar și moduri amuzante de a-și arăta nemulțumirea, cum ar fi să facă caca pe hainele tale sau să te zgârie până la sânge. Deși mulți stăpâni au ajuns să iubească comportamentele uneori aparent pasiv-agresive ale pisicilor lor, cum puteți afla dacă pisicile chiar vă place?

Mai jos este o listă de semne pe care trebuie să le căutați. Dacă observi unul dintre aceste comportamente, nu înseamnă neapărat că pisica te urăște de moarte, dar dacă comportamentul devine previzibil și dacă este combinat cu aceste alte expresii de dezaprobare felină, probabil că este un semn că cineva nu este cel mai mare fan al tău.

  1. Pisica șuieră, mușcă sau își înfige ghearele în pielea ta

Semne ca acestea ar trebui să fie greu de ignorat. Să sperăm că îți dai seama că acestea sunt semne evidente de nemulțumire a unei pisici. Șuieratul, mușcatul sau înfigerea unghiilor în pielea ta sunt indicii destul de clare că pisica nu este mulțumită de tine. 

Desigur, unele pisici se joacă puțin cam dur și majoritatea pisicilor vor da din când în când câte o mușcătură de dragoste, dar dacă pisica ta te mușcă suficient de tare încât să îți rupă pielea, înseamnă că este o pisică supărată.

  1. Coada pisicii „pare supărată” (coborâtă, umflată sau biciuită)

Cum poate o coadă să „pară supărată”, te-ai putea întreba… dar odată ce înveți cum să citești coada pisicii pentru a-i interpreta starea de spirit, viața voastră împreună va fi mult mai ușoară. Uneori, expresia facială a unei pisici este greu de citit (iar unii susțin că pisicile par mereu supărate!), dar coada le dă adesea de gol. Pentru a ști cum se simte cu adevărat o pisică, este suficient să vă uitați la coada ei.

Dacă se mișcă, se umflă, se așează jos și este rigidă sau se târăște pe jos, pisica ar putea fi supărată, nervoasă, stresată, defensivă sau temătoare. O zvâcnire nu este neapărat un semn rău, uneori este jucăușă, dar atunci când coada se mișcă înainte și înapoi ca un bici, este de obicei un semn că trebuie să stai deoparte.

  1. Pisica face caca sau pipi pe lucrurile tale

Sigur, accidentele se întâmplă, dar există o șansă bună ca acesta să nu fi fost deloc un „accident”. Se știe că pisicile își folosesc excrementele ca mijloace elocvente de comunicare. Unele își folosesc dejecțiile ca pe un mic bilet de ură pentru a-și transmite nemulțumirea.

Atunci când sunt supărate, pisicile „uită” adesea de litieră, iar când se simt amenințate sau stresate, își marchează teritoriile urinând în locuri aleatorii sau stropind pereții pentru a revendica teritoriul. Acel mic morman de caca de pe pernă este probabil un mesaj foarte clar și foarte tare, care înseamnă exact ceea ce credeți că înseamnă.

  1. Te ignoră sau evită contactul vizual

Uneori, atunci când unei pisici nu-i place ceva, pur și simplu se va preface că nu este acolo. Acest lucru se aplică și în cazul oamenilor. Pisicile sunt foarte pricepute în a oferi umeri reci. 

Dacă o pisică refuză să te privească în ochi, dacă nu se uită când te cheamă sau nu reacționează la prezența ta, știi că ești persona non grata. Este aproape ca și cum o pisică ar putea să te ignore de la existență.

  1. Pisica dispare ori de câte ori te apropii de ea

Pisicile sunt adesea creaturi private și independente, este adevărat. Cu toate acestea, chiar și cele mai impasibile își doresc o îmbrățișare și o mângâiere din când în când, sau cel puțin o masă. Dacă felina nu îți cere niciodată, dar niciodată, afecțiune și chiar dispare ori de câte ori intri în cameră, există mari șanse ca ea să te evite intenționat.

Pisicile se vor împrăștia atunci când nu se simt în siguranță și se vor furișa atunci când se simt stresate. Dacă se ascunde de tine, este un semn destul de clar că nu vrea ca tu să o vezi și nici ea nu vrea să te vadă.

Durata snobării pe care o primești depinde de cât de gravă a fost fărădelegea ta. Dacă ai plecat în weekend sau ai călcat din greșeală pe o coadă, probabil că pisica ta nu-și va aminti asta atât de mult timp ca, să zicem, dacă l-ai stropit cu un pistol cu apă, dacă nu i-ai mai dat mâncarea bună sau dacă i-ai furat omul său preferat.