De 520 Vizualizari

85 de lilieci, „druizi reabilitati”, vor fi eliberati, astazi, in Gradina Botanica din Bucuresti

Druizi - Liliecii mari cu potcoava (Rhinolophus ferrumequinum)

85 de lilieci sunt eliberati astazi, incepand cu ora 17.00, in Gradina Botanica din Bucuresti, dupa ce, peste iarna, au fost ingrijiti in Clinica de Reabilitare pentru Animale Salbatice „Visul Luanei”.

Inainte de eliberare, fiecare animal va fi adapat, cantarit, i se va verifica inelul si va fi asezat in cutia de transport spre Gradina Botanica, iar dupa apusul soarelui, mamiferele isi vor lua zborul si voe fi urmarite cu ajutorul unei camere cu senzor infrarosu.

Centrul de Reabilitare a Animalelor Luana a fost infiintat in 2015 de catre Fundatia „Visul Luanei” si are drept scop acordarea gratuita de asistenta medicala de specialitate animalelor salbatice, in special din fauna urbana. Pentru a lua cele mai bune decizii privind procesul de reabilitare, de nutritie corespunzatoare, perioada si locul de eliberare, dar si minimizarea factorilor stresori din timpul captivitatii si tratamentelor medicale pe care le traverseaza animalele, Centrul Luana are o colaborare stransa cu specialistii in ecologia si biologia animalelor salbatice din cadrul Wilderness Research and Conservation.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X