Sari la conținut
Home » 5 personalități ale pisicilor. Unde se încadrează mâța ta

5 personalități ale pisicilor. Unde se încadrează mâța ta

Pisica adorabilă în mașină; sursă foto: dimmitrius/Shutterstock

Personalități ale pisicilor. Dacă sunteți ca majoritatea oamenilor, probabil credeți că există un singur tip de personalitate a pisicii. În timp ce unele pisici pot fi mai afectuoase sau mai distante, la sfârșitul zilei, nu sunt toate, în esență, la fel?

După cum se pare, răspunsul este nu. Potrivit cercetătorilor de animale, există cinci tipuri de personalitate de bază pentru pisici și cinci trăsături de personalitate diferite.

Pisica ta poate fi în cea mai mare parte de un tip, dar cu elemente din altul. Așadar, nu încerca să o forțezi să intre într-o anumită cutie dacă nu se potrivește.

Cele 5 tipuri de personalități ale pisicilor

Diferitele tipuri de personalitate a pisicilor au fost dezvoltate în mare parte de Dr. Lauren Finka de la Universitatea Lincoln din Anglia.

Dr. Finka și-a bazat concluziile pe interviuri cu 200 de proprietari de pisici. În cele din urmă a ajuns la următoarele tipuri de personalitate.

Pisica umană

Aceasta este o pisică care s-a adaptat bine la împărțirea spațiului lor cu un om. Le place să fie în preajma ta, sunt afectuoase și sunt în mare parte fericite și bine adaptate.

În multe privințe, aceasta este pisica „ideală” pentru a avea ca animal de companie, deoarece își va petrece cu plăcere timpul cu tine fără a recurge la agresivitate sau violență.

Reversul medaliei este că o pisică umană este mai probabil să sufere de anxietate de separare. S-ar putea ca aceasta să nu se bucure să vă împartă cu alte animale.

Pisica irascibilă

pisica enervată; sursă lovetoknowpets.com
O pisică supărată, sursă: lovetoknowpets.com

Aceasta este opusul pisicii umane. Deși nu este o pisică sălbatică, pisicii irascibile nu prea îi place să fie atinsă, luată în brațe sau să interacționeze cu ea.

Aceste animale sunt de obicei sperioase și nervoase și este posibil să nu se simtă niciodată pe deplin confortabil să împartă casa cu dumneavoastră.

Pisicile irascibile cu siguranță nu sunt călduroase și drăgălașe, dar sunt creaturi independente, așa că nu se vor supăra dacă ești plecat toată ziua.

De asemenea, orice afecțiune pe care pisica ta irascibilă decide să ți-o ofere va valora mult mai mult decât orice.

Pisica vânătoare

Aceasta este cea mai apropiată de a fi o pisică sălbatică dintre toate tipurile de personalitate.

Pisicile vânătoare își petrec cea mai mare parte a timpului vânând, fie că asta înseamnă să urmărească șoareci sau să se furișeze pe lângă jucării asemănătoare șoarecilor.

Ele nu par să înțeleagă faptul că le veți asigura gratuit toate mesele. Așadar, acestea petrec marea majoritate a orelor de veghe încercând să prindă ceva de mâncare.

Pisicile de vânătoare pot tolera sau nu afecțiunea, dar, de obicei, sunt mult mai puțin motivate de dragoste decât de oportunitatea de a ucide ceva.

Pisica cu mai multe pisici

Aceste pisici sunt afectuoase față de semenii lor. Acestea aleg să își petreacă cea mai mare parte a timpului îmbrățișând, îngrijind și jucându-se cu alte pisici.

Pisicile acestea pot iubi și oamenii, dar preferă compania altor pisicuțe. Evident, se descurcă bine în gospodării cu mai multe pisici și pot deveni deprimate dacă sunt ținute ca pisică unică.

Pisica curioasă

Pisica se uită la un bol cu mere; sursă foto: thesprucepets.com
O pisică curioasă, sursă foto: thesprucepets.com

Aceste pisici adoră să exploreze și își petrec cea mai mare parte a zilei adulmecând prin casă.

Orice vizitator este imediat întâmpinat și inspectat cu atenție și, deși pot tolera sau nu afecțiunea din partea lor, cu siguranță îi vor mirosi de sus până jos.

Pisicile curioase se descurcă bine cu jucăriile, în special cu lucruri precum cutii, pungi și labirinturi.Sunt îndrăznețe și încrezătoare și, de obicei, nu se descurcă bine ca pisici de exterior, potrivit petkeen.

Această încredere le poate aduce probleme.