De 3965 Vizualizari

4.5 milioane de oameni muşcaţi de câini anual! Vezi în ce ţară se întâmplă asta! Culmea, nu in România!

 

Săptămâna dedicata programului intitulat “Prevenirea muşcăturilor de câini” ţinută de americani în luna mai a scos la iveală o informaţie şocantă. Cu toate că în SUA nu prea există maidanezi, cel puţin 4.5 milioane de americani ajung anual la spital, muşcaţi de câini. “Pevenire şi educaţia pot micşora numărul celor care ajung la camera de urgenta pentru a-şi trata rănile”, spun cei de la Center for Disease Control and Prevention (CDC).

 

Până la urmă, cei care ajung în aceste situaţii nu sunt numiţi „victime” de directorii ONG-urilor care sprijină animalele. “Majoritatea acestor oameni sunt muşcaţi de proprii câini. Îi maltratează, îi supun abuzurilor de tot felul, nu îi dresează corespunzător şi le încurajează manifestările agresive. E logic că la un moment dat acei câini se vor întoarce împotriva stăpânului”, au spus iubitorii de animale pe site-ul oficial al CDC.  Totodată, o mică parte din acest procent reprezintă cazurile unor copii, care s-au apropiat prea mult de câinii altor oameni. Acei proprietari nu ţineau câinii în lese sau cu boniţe.

4 Comentarii

  1. Ceva bizar … ,nu sunt atat de multi,dar victimele foarte multe in SUA !
    DE CE ,OARE?

  2. Bravos!! Comparați un rahat de țară cu un continent!! Bravo!

  3. ciciolina spune:

    Bai Ioane hai sa nu exageram ! Sunt absolut de acord ca America este un rahat de tara dar ca Romania este un continent ? Ei hai sa fim mai modesti chiar daca colcaie patriotismul in noi:-))))))

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X