De 1054 Vizualizari

2014 e anul schimbărilor! O nouă lege EUROPEANĂ vine în ajutorul câinilor abandonaţi pe străzi

ASPA are de creat un sistem fără cusur şi un proiect pe care să-l prezinte la Comisia Europeană

 

 

Până acum, Comisia Europeană făcea o diferență substanțială între animalele sălbatice și cele aflate în captivitate. Grație votului Parlamentului European, animalele fără stăpân nu vor mai fi definite ca ”animale sălbatice”, ci vor face parte dintr-o nouă categorie, cea a ”animalelor fără stăpân din specii domestice”, anunţă Vier Pfoten.

 

“Este crucial ca animalele abandonate sau fără stăpân să nu mai fie sub incidența categoriei ”animale sălbatice” pentru a fi evitată eradicarea în masă a acestora. Câinii trebuie considerați ca animale domestice, chiar și în cazul în care nu se află sub control uman direct. Acest lucru contrazice inclusiv Tratatul de la Lisabona, care definește animalele ca ființe care simt”, explică Dr. Marlene Wartenberg, director al biroului de politici europene al VIER PFOTEN de la Bruxelles.

comisa ue 2 catel

Un alt mare câștig pentru bunăstarea animalelor este acela că parlamentarii europeni au votat și în favoarea unui amendament ca obligă statelor membre, inclusiv România, să creeze un sistem de identificare și înregistrare a câinilor până la 1 ianuarie 2018 și să prezinte un raport despre acest sistem.

 

 

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X