Sari la conținut
Home » 10 lucruri SURPRINZĂTOARE pe care nu le știai despre BLANA PISICILOR

10 lucruri SURPRINZĂTOARE pe care nu le știai despre BLANA PISICILOR

10 lucruri surprinzătoare despre blana pisicilor! Credeai că ști totul despre blana felinelor? Mai gândește-te. Savanţii de la Universitatea Davis din California au descoperit că agresivitatea şi comportamentul pisicii este direct proporţional cu culoarea blănii.

Potrivit tasta.ro, pentru anumiți oameni felinele sunt tovarăşi fideli, iar pentru alţii sunt nişte criminali răutăcioşi. Exista dovezi care sugerează că pisicile ne văd mai mult ca pe un mix între proprietarii care le permit să rămână într-un hotel destinat oamenilor şi servitorii care le hrănesc. Anumite blănoase se  relaxează total în viaţa lor de zi cu zi, în timp ce altele par a fi destul de iritabile şi agresive, între timp, savanţii au descoperit unele dovezi care pot să ne explice de ce se întâmplă aşa.

1. O cercetare statistică publicată în Journal of Applied Animal Welfare Science face conexiuni între culoarea blănii unei pisici şi comportamentul agresiv al acesteia cu oamenii.

2. O echipă de experţi veterinari de la Universitatea Davis din California au adunat răspunsurile unui chestionar online de la 1.274 de posesori de pisici.

3. Aceştia au răspuns la întrebări cu privire la culoarea blănii pisicii, opiniile acestora despre agresivitatea pisicilor faţă de oameni, dar şi faţă de alte pisici, modul în care pisica îşi afişează comportamentele combative atunci când are de-a face cu oamenii şi alte pisici, precum şi modul în care pisicile lor s-au comportat la clinica veterinară. Agresivitatea a ocupat un loc fruntaş în clasament.

4. Studiile au demonstrat că felinele cu blana roşcată, alb-neagră şi cele gri-albe au tendinţa să fie mai agresive cu oamenii, în activităţile lor de zi cu zi şi în timpul vizitelor la medicul veterinar.

5. Cele mai calme pisici sunt cele cu blana de culoare gri, negre, albe sau cele vărgate.

6. Noi, oamenii, cunoaştem prea bine tabieturile dragelor noastre pisici. Am observat că acestea au un “traseu” zilnic bine definit, începând cu drumul către castroanele cu hrană, apoi joacă, somnul…

7. Însă deprinderea cea mai precisă şi fixă este curăţarea şi îngrijirea zilnică a blănii.

8. Toată lumea știe că pisicile sunt bine cunoscute pentru a fi agile, dar un lucru pe care probabil că nu știați este că pisicile sunt de asemenea stăpânii deghizării.

9. Indiferent dacă pretind că sunt rulouri cu scorțișoară, bomboane de ciocolată și chiar Adolf Hitler însuși, nu există nicio limită a metodelor pe care aceste pisici le vor folosi pentru a trece nedetectate.

2710. Desigur, pentru că pisica să arate bine şi să se simtă în formă este necesar şi ajutorul nostru. În mod sigur putem contribui la menţinerea unui aspect sănătos şi strălucitor al blănii lor prin pieptănare şi periere, oferindu-le în acelaşi timp şi multă afecţiune.