469 Vizualizari

09 Dec, 2015 la 12:00 pm

Una dintre ultimele „pepiniere” de „delfini albi” de pe pamant, filmata, in premiera, cu drona…

Fotograful Nansen Weber si-a asumat misiunea de a filma adunarea „delfinilor albi” (beluga), in Pasajul Arctic de Nord-Vest, utilizand o drona.

Nansen a petrecut patru saptamani in jurul insulelor Somerset, iar filmarea pe care a realizat-o are ca scop prezentarea faunei si a peisajelor din Pasajului Arctic de Nord-Vest, peisaje unice ale acestei bijuterii ascunse in Canada. Nansen Weber este primul om care a filmat fauna din aceasta zona cu ajutorul unui drone. Acest film prezinta una dintre ultimele „pepiniere” de „delfini albi” de pe pamant. Aproape doua mii de „delfini albi” se aduna anual in aceasta zona.

“Cred ca este important ca oamenii sa stie de existența unor astfel de locuri curate, cum ar fi acest loc al delfinilor albi care este unic in lume”, a spus Nansen Weber. „Este ceva ce ar trebui sa ocrotim, sa salvam, pentru ca s-ar putea sa nu mai fie acolo in viitor”, a mai spus fotograful, potrivit cunoastelumea.ro.

Filmarea lui Nansen a impresionat presa internaționala si a fost difuzat de Canadian Broadcasting Corporation, Discovery Channel, Daily Planet, canadian Geographic si multe alte canele. Aceasta filmare a fost posibila datorita celei mai recente tehnologii de drone, Nansen utilizind una de tip DJI insprire.



Delfinul alb sau beluga este o specie de delfin raspandita in Oceanul Arctic si marile adiacente. Era vanata pentru grasime, piele si carne. Traieste in apele arctice si sub-arctice, de-a lungul coastelor din Canada, Alaska, Groenlanda, Norvegia si Rusia. Aproximativ 500 de exemplare se gasesc in apele fluviului Saint Lawrence. Habitatul delfinului alb include canale, golfuri si stratul superficial al marilor arctice, care este incalzit de soare. In timpul verii pot fi gasite, de asemenea, la gurile de rau, unde se hranesc, socializeaza si se reproduc.

Numele de „delfinul alb” vine de la culoarea pe care o dobandeste la varsta de 4-5 ani, cand beluga devine alba sau crem. Puii sunt albastru-inchis sau gri la nastere. Are partea anterioara a capului rotunjita, iar gura este prevazuta cu dinți. Nu are inotatoare dorsala.

„Delfinul alb” masoara de la trei pana la cinci metri lungime si are o greutate medie de 1,4 -1,5 tone. 50% din greutate este grasime, semnificativ mai mult decat la balenele non-arctice, al caror corp este doar 20% grasime. Stratul de grasime este de 10 centimetri grosime. Masculii sunt putin mai mari decat femelele. Acestea au o greutate medie de 1350 kilograme, iar masculii 1500 kilograme.

Se hraneste cu peste, cefalopode si crustacee. Traieste in grupuri care numara 5-10 indivizi. Durata de viața a femelelor este de 32 de ani, iar a masculilor cam de 40 de ani.

Ti-a placut articolul? Aboneaza-te la newsletter-ul AnimalZoo

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 

CITESTE SI