1531 Vizualizari

28 Aug, 2013 la 1:27 pm

Un ADOLESCENT a MURIT răpus de CIUMA BUBONICĂ după ce a mâncat o MARMOTĂ

 

Autor:  Silvana Chiujdea

Un adolescent din Kârgâzstan a murit de ciumă bubonică după ce a mâncat carne de marmotă. Deşi decesul a fost înregistrat săptămâna trecută, abia acum medicii au diagnosticat cauza exactă a morţii. Autorităţile au intrat îmediat în alertă şi încearcă să determine dacă există şi alte persoane din satul respectiv care ar putea suferi ciuma neagră.Temir Issakunov, în vârstă de 15 ani a mers cu prietenii şi familia la un grătar pe munte: El a început să se simtă rău imediat după ce a mâncat carne de marmotă, informează METRO.

Potrivit oficialilor locali, baiatul a murit la spitalul din Karakol şi peste 100 de persoane, inclusiv 19 doctori se află în prezent în carantină. Trupul lui Temir Issakunov a fost incinerat, iar cenuşa este păstrată în condiţii speciale de siguranţă. Alţi 2.000 de oameni din regiunie sunt testaţi pentru a fi identificate eventuale cazuri similare.

Ministrul Sănătaţii din din Kârgâzstan a declarat că o echipă s-a deplasat în satul victimei pentru a omorâ toate rozătoarele care ar putea să fie înfectate cu plaga respectivă.Potrivit RIA Novosti,  în regiunea Issyk-Kul din Kârgâzstan au fost înfiinţate posturi sanitare pe drumurile existente.

Organizaţia Mondială de Sănătate a declarat că în 2012 au existat aproximativ 400 de cazuri de ciumă, 90% dintre acestea fiind depistate în Africa.

Ti-a placut articolul? Aboneaza-te la newsletter-ul AnimalZoo

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*