357 Vizualizari

11 oct., 2017 la 3:02 pm

Top 5 cele mai AFECTOASE RASE de pisici

Top 5 cele mai afectuoase rase de pisici! În general, piscile au o reputaţie de animale reci şi solitare, iar un nou studiu vine să demonstreze că această părere este greşită și  nu este valabilă în cazul tuturor raselor.

În urmă cu cinci ani, specialiștii au realizat un studiu pentru a stabili  topul celor mai afectuase rase de pisici. Deşi pisicile fără blană sunt percepute drept nişte animale cu o înfăţişare respingătoare, ele se află pe primul loc în top.

Autorii studiului au analizat gradul de afectivitate exprimat de 129 de feline din 14 rase diferite. Astfel s-a constatat că pisicile de rasă sunt mai afectuoase decât restul şi că, dintre toate, cele mai prietenoase au fost cele din rasa sfinx.

La polul opus stau pisicile fără pedigree, care au părut a fi cele mai puţin iubitoare şi care obişnuiau să îşi ignore stăpânii, ferindu-se de aceştia atunci când ei deveneau afectivi.

„Când vine vorba de exprimarea prieteniei, există o diferenţă evidentă între pisicile de rasă pură şi cele care nu au pedigree”, susţine cercetătoarea Marie Abitbol.

Motivul pentru care pisicile sfinx au tendinţa de a fi mai prietenoase este acela că ele depind de oameni pentru a se încălzi. De asemenea, „sociabilitatea” de care dau dovadă s-ar putea datora şi faptului că puii stau alături de mame o perioadă mai lungă.

Studiul a fost realizat pe pisici de vârste diferite, de la pui, până la exemplare în vârstă de 20 de ani. De asemenea, au fost monitorizate atât femele cât şi masculi, dintre care o parte fuseseră sterilizaţi. Unele dintre pisicile studiate locuiau în case cu mai multe animale şi copii, în timp ce altele trăiau doar cu stăpânul.

Gradul de prietenie exprimat de pisici a fost măsurat pe baza unui chestionar adresat stăpânilor. Întrebările vizau modul în care reacţionau pisicile în contact cu stăpânii sau cu străinii.

Rezultatele au arătat că, în medie, pisicile sfinx au avut un scor al gradului de prietenie de 22, 83, comparativ cu 18, 93, scorul obţinut de pisicile fără pedigree.

În funcţie de rezultatele studiului, s-a stabilit cât care sunt cele mai efectoase rase de pisici:

1. Sfinx

2. Maine coon

3. Persana

4. Birmaneza, Somaleza, Siameza

5. Pisicile fără pedigree.

Sursa: Medical Daily

ANIMAL ZOO VĂ RECOMANDĂ SĂN CITIȚI ȘI:

Au îngropat SECUREA războiului. Incredibil, dar adevărat: Ce face o PISICĂ cu doi căţei adoptați

Au îngropat SECUREA războiului. Incredibil, dar adevărat: Ce face o PISICĂ cu doi căţei adoptați
11 Oct, 2017 la 11:01 amModifica

Cele mai FUNNY lecții de YOGA! FOTO-VIDEO

Cele mai FUNNY lecții de YOGA! FOTO-VIDEO
11 Oct, 2017 la 10:14 amModifica

Cât de necesare sunt FRUCTELE și LEGUMELE în dieta câinelui tău

Cât de necesare sunt FRUCTELE și LEGUMELE în dieta câinelui tău
11 Oct, 2017 la 9:34 amModifica

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

X