3695 Vizualizari

16 apr., 2018 la 11:59 am

Sunteți de acord să PLĂTIȚI TAXE pentru animalele de companie ţinute la bloc?

Sunteți de acord să PLĂTIȚI TAXE pentru animalele de companie ţinute la bloc?

Nu există încă o lege clară privind instituirea unei taxe pentru animalele de companie ținute la bloc, dar permite asociațiilor de proprietari să ia o astfel de hotărâre.

Legea nr. 230/2007 permite adunării generale a proprietarilor să adopte o hotărâre în acest sens, prin care să se instituie o taxă pentru animalele ce trăiesc în apartamentele situate într-un bloc. Vizate de aceste taxe nu sunt toate animalele de companie, ci, de cele mai multe ori, doar câinii şi pisicile.

Totuşi, specialiştii atrag atenţia că această măsură poate fi contestată: “o hotărâre a adunării generale este contrară legii, statutului sau acordului de asociere a asociației de proprietari sau este de natură să producă daune intereselor proprietarilor, aceștia pot ataca în justiție respectiva hotărâre, în termen de 45 de zile de la adoptarea acesteia”, scrie avocet.net.

Aşadar, în legislaţia care reglementează viaţa la bloc nu există prevederi clare privind instituirea unei taxe pentru animalele de companie care trăiesc la bloc, dar permite asociaţiilor de proprietari să ia o astfel de hotărâre. În plus, consiliile locale pot adopta hotărâri prin care să se reglementeze condiţiile în care pot fi deţinute animalele de companie din respectiva localitate.

7 Comentarii

 1. pussy lover spune:

  da, este normal sa fie platite taxe de vreme polueaza sonor si uneori si olfactiv, consuma resurse suplimentare de apa,

 2. NU ! Nu sunt de acord.
  Taxe pe care sa le incaseze asociatia? Pentru ce si ce face cu banii stransi ? De ce nu se pun taxe si pentru porcusori gunineea, iepuri, broscute, tarantule, papagali, hamsteri sau mai ales pentru maidanezi – caini, pisici fara stapani ?
  Sunt de acord cu respectarea regulamentului : ordine, curatenie si liniste. Sunt de acord cu aplicarea amenzilor pentru cei care nu respecta regulile.
  In bloc avem apometre ori contoare si toate utilitatile (apa, gaze, lumina, caldura) sunt contorizate si inregistrate. Deci, ce consum eu sau animalul este masurat si platit numai de mine si nu consum de la vecini.
  Alte idei mai aveti ?

 3. Bineinteles ca nu!pisicuta mea bea apa plata,nu face baie,de ce sa platesc apa?iar apa este contorizata ,am apometre,platesc atat cat consum in casa.Caldura este de la centrala proprie ,platesc factura la gaz individual,cat consum lunar.Si atunci ,ce taxe trebuie sa platesc pentru animalul meu de companie?si ma rog pentru ce?Si daca pisica sta numai in apartament,ce mizerie face pe casa scarii,in fata blocului?Observ, ca sunt unii care abereaza si bat campii,cu mizeria,zgomotele!!!

 4. Nu, animalul nu e PERSOANA! A statuat asta Curtea de Apel Brașov și se poate face plângere penală împotriva președintelui de asoc de prop pt abuz în serviciu împotriva intereselor persoanei, fals intelectual și uz de fals daca președ te pune o persoana în plus la întreținere pt că ai câine ori pisica la bloc! Pisica ori câinele este întreținut de proprietar, nu de asociație!!!

 5. eugenia carmn spune:

  Sa mai propus odata sa se plateasca la asociatie pt animalutele de companie si uni iau abandonat in strada,aceste cazuri sau petrecut in orasul Suceava

 6. Busuiocescu Doina spune:

  Nu sant d acord

 7. Cei care au grija de animale ar trebui sa primeasca ajutoare de la stat si nu pusi sa mai plateasca si alte taxe pentru o treaba care apoi ar trece in grija statului. Apoi probabil ca ar trebui platite taxe pentru pesti, pasari, gandaci, purici, plante, …
  Pamantul nu este numai al oamenilor…
  Curatenia dupa animale tine numai de educatia oamenilor…

  Mircea

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.