Sari la conținut
Home » Skye Terrier

Skye Terrier

  • de


Greutate: 11 – 13 kg
Inaltime: 24 – 26 cm
Origine: Scotia,

Istoric rasa Numele sau vine de la insula Skye, cea mai mare insula din Inner Habrides de langa coasta Scotiei. Legenda spune ca o corabie spanioala a naufragiat langa aceasta insula si singurul supravietuitor a fost un caine Maltez care, ajungand pe tarm, a fost luat si crescut de localnici. Dupa mai multe incrucisari cu Terrierul Scotian si Dandie Dinmont Terrier au rezultat expemplarele actuale.

Descriere Fizica Este un caine de talie mica, scund, cu un corp de doua ori mai lung decat inalt, dar musculos. Capul este proportional cu corpul, puternic cu nas negru si este acoperit cu un mot de par matasos ce cade peste ochi, acestia sunt mici, rotunzi, caprui. Urechile sunt ascutite, de obicei ridicate si acoperite de un par bogat si lung (pot fi si cu urechile lasate). Coada este taiata scurt si purtata drept. Blana este dubla cu un prim strat pufos, moale, des si un strat exterior cu un par lung, drept, fin, matasos si stralucitor, bogat, ce cade de fiecare parte a corpului. Pot fi: negri, gri, maronii, galbui, crem cu botul, urechile si varful cozii de culoare inchisa.

Personalitate Este un caine curajos si activ afara, dar calm, linistit in casa, inteligent, serios. Este loial familiei si atasat mai ales de o persoana. Accepta copiii, mai ales daca nu sunt necajiti de catre acestia. Daca au fost socializati de mici nu vor avea probleme cand vor fi mari cu alte animale si cu alti caini, chiar daca unele exemplare au uneori o atitudine dominanta fata de alti caini. Este in general rezervat cu strainii.

Ingrijire Blana acestui caine trebuie periata, pieptanata saptamanal pentru a o pastra in stare buna. Parul are carare de-a lungul spatelui. Trebuie taiat parul crescut in exces in urechi si intre pernutele de la picioare.

Conditii de viata Acest caine se poate adapta atat la viata in aer liber, cat si la viata intr-un apartament alaturi de un stapan nu prea activ, dar cu experienta in cresterea cainilor. Are nevoie de socializare, dresaj.

Dresaj Dresajul trebuie sa fie consecvent, corect, echilibrat, ferm fara a fi sever sau dur, chiar permitand putina initiativa din partea cainelui. Ii plac plimbarile lungi in locuri diverse (poduri, campii, parcuri).

Utilitate In trecut erau folositi la vanatoarea de animale salbatice (vulpi, bursuci, vidre). Astazi sunt folositi ca animale de companie in special si pentru paza locuintei.