1612 Vizualizari

31 Mai, 2016 la 9:07 pm

Sfaturi de la cunoscutul dresor Cesar: Cum dezveți câinele să muște

A dezvăța un câine să muște intră în sarcinile unui stăpân responsabil. Dacă nu vrei să dai câinele la dresat, atunci dacă îl castrezi vei reduce din start agresivitatea acestuia, recomandă cunoscutul dresor de câini Cesar, pe blogul personal.

De asemenea, este indicat să te joci frecvent cu câinele, pentru a restabili legătura acestuia cu oamenii, dar și pentru a îi consuma o parte din energia ce ar putea fi canalizată către activități agresive.

În timpul de joacă evită însă jocuri agresive cum ar fi trânta, care pot exersa caracterul dominant al câinelui.Câinele trebuie învățat comenzi de bază cum ar fi stai, șezi, vino și lasă. Nu lăsa câinele să stea liber acolo unde poate reprezenta un pericol pentru alți oameni.

Câinele trebuie să se obișnuiască să socializeze cu mulți oameni și să se obișnuiască cu o mulțime de situații, dar nu într-un mod care să îl copleșească. Pentru cel mai negru scenariu, acela în care ajunge totuși să muște pe cineva, este bine să ai grijă ca animalul să fie mereu cu vaccinurile la zi.

Apelează la veterinari, dacă câinele dă semne de agresiune. Dacă ai copii, învață-i cum să se poarte în preajma câinelui, la ce să fie atenți și ce să facă dacă sunt atacați.

Ti-a placut articolul? Aboneaza-te la newsletter-ul AnimalZoo

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*