411 Vizualizari

11 oct., 2016 la 9:22 am

Rezervația dintr-o fostă fermă!

Leipoa-ocellata sursa foto - https://www.flickr.com

O fermă de oi din nord-vestul Australiei a fost transformată într-o rezervație naturală care oferă protecție unor specii pe cale de dispariție, potrivit postului local ABC, semnalează EFE.

Potrivit Agerpres, păsări din speciile Leipoa ocellata și Amytornis textilis și șopârle din specia Ctenotus zastictus se numără printre animalele amenințate care vor beneficia de această inițiativă a organizației Bush Heritage Australia.

Rezervația Hamelin Poool are o suprafață de 200.000 de hectare și se învecinează cu Golful Shark, înscris de UNESCO pe lista Patrimoniului Mondial (1991).

Pe lângă faună, terenul conține cel mai mare ansamblu de “stromatoliți moderni” de pe planetă, a spus Erica Suosaari, cercetător din cadrul Bush Heritage Australia, într-o declarație preluată de ABC.

Stromatoliții sunt structuri sedimentare formate prin activitatea populațiilor microbiene care eliberează oxigen și captează din atmosferă mari cantități de dioxid de carbon, adaugă agenția spaniolă de presă.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.