1027 Vizualizari

21 Dec, 2015 la 11:00 am

Pinguini imperiali, sfasiati de moartea puiului lor! VIDEO cutremurator!

Imaginile video cutremuratoare au fost capturate de echipa BBC in 2013. Nu este clar cum a murit puiul de pinguin, dar reactia mamei sale este de-a dreptul sfasietoare.

Puiul inghetat sta la picioarele mamei sale, ea il atinge usor cu ciocul pentru a verifica daca acesta da semne de viata, dar e prea tarziu.

Cel mai sfasietor moment din film e atunci cand un alt pinguin se apropie de mama, o insoteste si isi sprijina capul pe umarul mamei indurerate. Mama ghionteste de mai multe ori cadavrul puiului, il strange intre picioarele, incercand sa-l incalzeasca. Toate acestea, inainte de a arunca capul pe spate si de a scoate un tipat, iar insotitorul ei face acelasi lucru.

„Mama a investit totul in puiul ei, iar sa-l piarda inseamna o tragedie pentru ea. Pentru a se reproduce iar, ea va trebui sa astepte inca un an”, afirma, potrivit sciencealert.com, naratorul si actorul britanic, David Tennant.



Sursa citata mentioneaza ca femelele pinguinului imperial pot face doar cate un ou pe an, in perioada lunilor de iarna, in Antarctica. Imediat ce ea a facut oul, pinguinul femela il va parasi, lasandu-l in grija masculului, care-l va cloci 40-50 de zile, protejand oul de frig cu ajutorul membranei de clocit ce ii atarna de la nivelul abdomenului.

Cuplul trebuie sa fie foarte atent atunci cand transfera oul din membrana de clocit a femelei in cea a masculului, sa nu-l scape pe gheata si sa omoare, in acest fel, embrionul. Dupa aceasta, femela va parasi colonia si va face de la 50 pana la 200 km inapoi spre ocean pentru a-si suplini rezervele de grasime, pentru hrana si recuperare.

Masculii se asaza aproape unul de altul pentru a mentine caldura, numarul acestora depasind uneori 6.000 de indivizi. Timp de 110-115 zile, ei nu mananca absolut nimic. Femela revine cu putin timp inainte de ecloziune, (sau la cateva zile dupa) preia oul, iar apoi protejeaza puiul timp de aproximativ 40 de zile. Masculul, epuizat, care pana in acest moment a pierdut aproape jumatate din greutatea corporala, poate porni, in sfarsit, in cautarea hranei.

Ti-a placut articolul? Aboneaza-te la newsletter-ul AnimalZoo

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 

CITESTE SI