4921 Vizualizari

11 sept., 2013 la 3:13 pm

O jurnalistă de la TVR, arestată după ce s-a dus să adune câini din Piața Crângași

Raluca Bibiri, jurnalistă la TVR, s-a dus, împreună cu mama ei, să adune câțiva câini din zona Pieței Crângași. Cele doupă femei aveau de gând să ducă patrupedele la un adăpost din afara Bucureștiului, dar tentativa de salvare s-a terminat cu un uriaș scandal. Raluca a fost arestată de polițiștii de la Secția 20, pentru că nu avea autorizație să ridice câinii, iar acest drept revine doar celor de la ASPA. Jurnalista reușise să prindă 5 din 14 câini, iar doi dintre ei au rămas tranchilizați în mașină.

„Polițiștii au fost alertați de oamenii din zonă. Inițial s-au legat de lipsa autorizației. Le-am explicat că președintele Traian Băsescu este cel care a declarat că putem lua câini acasă, fără să specifice nimic de autorizație. În acel moment, polițiștii și-au redirecționat acuzațiile înspre modul de tranchilizare folosit. Am dat declarație că nu știu ce tranchilizant s-a folosit, dar că sunt sigură că e totul în regulă. Acum ducem cei doi câini rămași înspre adăpost. I-am fi luat pe toți 14 din zona pieței Crângași dacă am fi fost lăsați”, a spus Raluca Bibiri pentru dcnews.ro.

Tags:

11 Comentarii

 1. pai daca incerci sa adopti ,sa-i iei de pe strada nu este bine ,,sa-i salvezi,,,si se ajunge sa arestezi oamenii de bine,,,atunci cum vreti fratilor ,voi care urati aceste animale sa scapati de pe strada de ele,,omorandu-i,dandu-le in cap cu batele,dandu-le foc,,rusine ,primariei,rusine primarului oprescu,,nu sunteti decat niste criminali.,,cu totii,care ei merita primii sa fie eutanasiati,,

 2. 123qweasd@gmail.com spune:

  Cine ia caini acasa rtrebuie sa aiba conditii sa nu chinuie cainii si sa ii ia pe semnatura, ca sa raspunda pentru ei.

 3. Rusine, politisti de rahat,deci nu se vrea salvarea lor in adaposturi ! se vrea crima ! blestemati sa fiti hiene care stati printre oamenii de rand, la crematoriu cu voi! Meritati sa muriti in chinuri, bestii cu chip de om…

 4. Nu-i asa ca pina acum habar nu aveati cine este Raluca Bibiri? Eh, acum stiti. Dar asta este o informatie inutila…

 5. Problema este ca iubitorii de animale (nu de oameni) iau cainii si ii duc in sate, la marginea satului si nu in adapost. Acelasi lucru s-a intamplat in satul Habud, jud. Prahova, unde au fost lasati in capatul satului si acum latra si musca pe cine trece pe acolo. Oameni buni…deviem de la normalitate.

 6. Andrei Nartea spune:

  Care normalitate? Cea in care oameni sunt ucisi si femei violate pe strada, iar politia asteapta, poate se preda infractorul singur, cu declaratia si probele? Ah, si nu pot sa nu observ cum sustinatorii ideii eutanasierii nu au decenta sa isi puna numele pe comentarii. Esti gata sa ucizi? Asuma-ti decizia, nu te ascunde in spatele unui nick

 7. TRAGETI PE DREAPTA HINGHERII REGULAMENTAR !!!

  Am stat de vorba cu un avocat licentiat in drepturile civile in Franta si m-a sfatuit in felul urmator (si vb foarte serios chiar daca unele puncte vi se par glume) !!!

  Cei care doresc sa opreasca modul de “ridicare” a cainilor maidanezi de catre hingheri trebuie sa procedeze in felul urmator :
  1. in momentul in care vedeti hingherii aveti dreptul legal de a le cere legitimatia de serviciu (nu are nici unu nici nu stiu ce e aia)
  2. cereti ordinul de serviciu de ridicare a cainilor din zona respectiva (gen radar si de asemenea nu are nici unul caci nu exista o norma de aplicare a legii)
  3. daca incearca sa va bruscheze, impinge sau lovi se poate riposta, orice reclamatie ulterioara va fi legitima aparare !!!
  5. daca politia intervine (din punctul meu de vedere poate sa intervina IML-ul) le solicitati sa inregistreze reclamatia dumneavoastra pe loc si sa apere legea si daca (sigur) nu o cunosc atunci i-o prezentati dumneavoastra !!!
  – Legea nr. 205/2004 privind protectia animalelor, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 531 din 14 iunie 2004, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
  ATENTIE !!!

  *** 10. La articolul 14, alineatul (1) va avea urmatorul cuprins:
  “Art. 14. – (1) Transportatorii au obligatia de a transporta animalele in conditii corespunzatoare, in functie de specie, stare fiziologica, sex, varsta, categorie de productie, pentru a evita ranirea ori epuizarea fizica si/sau psihica a acestora.”

  5. Articolul 6 va avea urmatorul cuprins:
  “Art. 6. – (1) In sensul prezentei legi, prin rau tratament se intelege comportamentul brutal, abuzul in utilizarea animalelor, supunerea animalelor la eforturi inutile, precum si neasigurarea conditiilor prevazute la art. 5 alin. (1).
  (2) In sensul prezentei legi, prin cruzime fata de animale se intelege:
  a) omorarea animalelor, cu intentie;

  b) practicarea tirului pe animale domestice sau captive;

  c) organizarea de lupte intre animale sau cu animale;

  f) abandonarea si/sau alungarea unui animal a carui existenta depinde de ingrijirea omului;

  h) maltratarea si schingiuirea animalelor;

  j) provocarea de suferinte fizice si psihice prin orice mijloace;

  k) despartirea puilor de mama pana la varsta de minimum opt saptamani de viata;

  l) capturarea animalelor prin alte metode decat cele prevazute de lege;

  De asemenea CCR ne spune noua ca este legea noua constitutionala in conditiile in care legea 9 din 2008 ESTE IN VIGOARE si spune asa :

  8. Dupa articolul 7 se introduce un nou articol, articolul 71, cu urmatorul cuprins:
  “Art. 71. – Este interzisa eutanasierea cainilor, a pisicilor si a altor animale, cu exceptia animalelor cu boli incurabile constatate de medicul veterinar.”

  Sa ne explice d-l politist ce lege aplica ??? si CCR sa ne explice constituionalitatea a 2 legi care se bat cap in cap !!! ********************

  ok mai departe !!!

  6. cereti sa discutati cu insotitorul acestor hingheri care trebuie conform legii sa fie un reprezentant al DSV, un reprezentant al organizatiei de protectie a animalelor !!! : aplicarea legii se refera atat la timpii in care animalele sunt in adaposturi cat si la aplicarea ei in strada la capturarea animalelor d-lor politisti

  23. La articolul 26, alineatul (1) va avea urmatorul cuprins:
  “Art. 26. – (1) Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, Ministerul Internelor si Reformei Administrative, prin organele abilitate, in colaborare cu reprezentantii organizatiilor de protectie a animalelor, monitorizeaza aplicarea prezentei legi.”

 8. ongisti cutomani psihopati

 9. Tranchilizare ? Adica doamna a tranchilizat cainii ? Este medic veterinar ? Oare de unde a avut tranchilizantele ? De la farmacie un cetatean obisnuit nici antibiotice nu poate lua fara reteta, nici macar Extraveral.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

X