119 Vizualizari

06 feb., 2017 la 9:43 pm

Numărul rinocerilor albi a mai crescut cu un exemplar!

sursa foto - http://fr.timesofisrael.com

Specia este una pe cale de dispariție

Parcul zoologic din Ramat Gan (centrul Israelului) a anunțat nașterea rară în captivitate a unui rinocer alb, o specie pe cale de dispariție, informează AFP, preluată de Agerpres.

Rami s-a născut cu câteva zile în urmă, după ce mama sa, Rihanna, o femelă de șapte ani, venită în urma cu patru ani din Africa de Sud, a fost gestantă timp de un an și jumătate.

Tatăl puiului este Atari, un mascul dominant din parcul zoologic din Ramat Gan. Parcul, întins pe o suprafață de 100 de hectare, include o grădină zoologică și un safari, a declarat purtătoarea de cuvânt a acestuia, Sagit Horowitz.

Rihanna aparține subspeciei de rinoceri albi din sud, originară din sudul Africii, care numără în prezent 20.000 de exemplare în întreaga lume.

În contextul în care rinocerii albi sunt amenințați de braconaj, în Europa a fost în aplicare un program de protecție, din care fac parte 301 de rinoceri albi din 78 de grădini zoologice, dintre care 14 din Ramat Gan.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.