Sari la conținut
Home » Monstrul din Loch Ness sau doar un somn?

Monstrul din Loch Ness sau doar un somn?

Un barbat care a petrecut 24 de ani incercand sa afle misterul celebrului monstru care ar trai in apele lacului Loch Ness din Scotia, apreciaza ca, in realitate, ar fi vorba despre un peste gigantic, cel mai probabil ”un somn (Silurus glanus)”, dupa cum a declarat el, pentru AFP, preluata de Agerpres.

Steve Feltham (52 de ani) figureaza in Cartea Recordurilor pentru cea mai indelungata perioada de urmarire legata de Nessie, monstrul din Loch Ness.

”Nu spun ca este explicatia finala. Se potriveste cu majoritatea elementelor specifice observate, dar nu cu toate”, a adăugat el.

Somnii pot avea pana la 4 metri lungime si peste 400 de kilograme, insa depasesc rar 2 metri. Pesti de apa dulce, ei pot trai cel putin 30 de ani.

Teoria lui Steve Feltham este ca acesti pesti, originari din Europa de Est, dar care au patruns in intreaga Europa pe canale, fluvii si rauri, ar fi putut fi introdusi in lacul scotian de localnici in vederea pescuitului, dar niciun document nu confirma teza sa.

”Daca au facut acest lucru, pestii au atins maturitatea in anii 1930”, perioada in care au aparut primele fotografii cu asa-zisul monstru din Loch Ness. El a adaugat ca, in urma cu 20 de ani existau intre 10 si 20 de persoane pe an care declarau ca au vazut monstrul, in timp ce in prezent abia daca mai exista un martor pe an.monstru 1

Feltham recunoaste ca alti pasionati de misterul Nessie au tras alte concluzii. ”Unii spun ca ar fi un sturion, o anghila gigantica sau plesiosaur. Un cuplu crede chiar ca ar fi o nava spatiala pe fundul lacului”, a spus el, adaugand ca spera ca Nessie sa fie ”ceva mult mai interesant decat un somn”.

In 2006, un paleontolog scotian a ajuns la concluzia, dupa doi ani de cercetari, ca Nessie a fost un elefant de circ surprins in timp ce inota.

Nimeni nu a putut dovedi pana acum ca l-a vazut pe Nessie, a carui legenda dateaza din secolul al XVII-lea. Aparitii ale sale sunt totusi mentionate cu regularitate si exista numeroase stiri false pe seama ”monstrului”, incheie AFP.