2571 Vizualizari

27 sept., 2013 la 12:10 pm

Mickey Rourke mai speră că poate salva maidanezii din Bucureşti

Cunoscutul actor Mickey Rourke (61 de ani) este una dintre vedetele care au fost mişcate de soarta câinilor fără stăpân care se află pe străzile Bucureştiului. Anul trecut, americanul a venit în România pentru a filma timp de două zile producţia horror „Dead in Tombstone”. După cum au povestit colaboratorii lui Mickey, acesta a fost vizibil impresionat de numărul câinilor care îşi fac veacul pe străzile Capitalei şi a decis să pună umărul pentru a le îmbunătăţi condiţiile de viaţă.

 

În primul rând, actorul a decis la acea vreme să-şi prelungească şederea în ţara noastră pentru a afla mai multe amănunte despre patrupede. Văzând cadrul mizer în care vieţuiesc câinii, vedeta de la Hollywood a decis că e cazul să construiască pe propria cheltuială un adăpost pentru necuvântătoarele canine. „O să fac ceva pentru aceste animale chinuite. După ce am făcut primele estimări, am ajuns la concluzia că va trebui să investesc suma de 250.000 de dolari pentru un adăpost în care să nu le lipsească nimic”, a spus vedeta, anul trecut, pentru EVZ. Rourke a rememorat şi un episod în care un câine a jucat un rol determinant în viaţa sa.

 

„Câinii m-au ajutat mult atunci când treceam printr-o perioadă întunecată a vieţii mele. La un moment dat am vrut să îmi bag pistolul în gură. M-am uitat la unul dintre câinii mei, el se uita în ochii mei şi îmi dădeam seama la ce se gândeşte: «Dacă mori, cine o să aibă grijă de mine?». Şi am pus pistolul jos”, a afirmat celebrul actor.

spl66182_001

El a contactat doi medici veterinari pentru a-l susţine în demersul său. Din păcate, la mai mult de 1 an de la această iniţiativă, starul şi apropiaţii săi nu au reuşit să concretizeze mare lucru. Mircea Zeţa, unul dintre medicii veterinari care ar fi trebuit să se ocupe de îngrijirea câinilor, a spus că nu mai ştie mare lucru despre proiect. „Din câte am auzit, nu s-au rezolvat problemele legate de concesionarea terenului unde urmează să fie construit acel adăpost. Un prieten al lui Mickey Rourke încearcă să facă toate demersurile necesare. Eu trebuia să mă ocup de asigurarea asistenţei medicale pentru câini”, ne-a spus Mircea Zeţa.

Totuşi, anul trecut, actorul nu a plecat cu mâna goală din România. Printre câinii pe care i-a văzut în timpul filmărilor, Mickey a remarcat un patruped mai pricăjit, lipsit de vlagă, numit Foxy. El a spus răspicat că vrea să adopte animalul, chiar dacă nu-l va putea ţine acasă. „Vreau sa o iau pe Foxy cu mine, dar eu au am mulţi câini – dacă mai duc unul, prietena mea o sa ma paraseasca – deci va trebui sa gasesc persoana potrivita la care sa o dau in America.” Între timp, Rourke a primit patrupedul, vaccinat şi cu certificatul de sănătate la zi. 

14 Comentarii

 1. Hingherul spune:

  American idiot. Si se mira de ce se trezeste cu avioane in zgarie nori.

 2. Poate vine inapoi si face un film nou, Dead of the dogs killers…..

 3. Mare actor ce e si asta, nu mai are profit din filme si acu militeaza pentru maidanezi ca are castiguri din asta, il doare pe el la basca de cainii maidanezi lui ii pasa de banii care ii obtine de pe urma javrelor, du-te dracu in tara ta si incearca sa joci in filme terminatule ca nu te baga nimeni in seama vai de mama ta.

 4. Ghita Bizonu' spune:

  Cati caini sunt eutanasiati anula in SUA? Parca peste 4 milioane .. Da de asdtia nu a auzit Mikei sau pe acolo ar avea neplaceri?

 5. soparlaru spune:

  daca si-a pus pistolu in gura, e un nenorrocit si michi rurc asta. voi refuza sa ma mai uit la filme cu el.

 6. Mickey, poate ne salveti de jenantii politicieni !
  Pe Oprescu il poti lua la Hollywood. Il puteti lua ca dublura la scene cu “lacrimat”. Si asa ne scapati si pe noi ca altfel il aleg iarasi bucurestenii…

 7. Chihuahua spune:

  Yo, Mickey ma’ man! Ia niscaiva politicieni, is mai periculosi decat maidanezii si cred ca numa’ cu Homeland Security mai scapam de ei! Se preteaza unii ptr scaunu’ electric de n-ai treaba, mai dihai decat multi condamnati de acolo.

 8. nu stie omul prea multe asta despre setea de sange a rromanilor.

 9. de unde stii ca eutanasierea determina solutionarea problemei?
  o sa sada mama ta langa hingheri si o sa factureze fiecare eutanasiere ?
  daca nu stii ce castiguri determina eutanasierea..mai bine taci!
  crezi ca pe acesti caini i-a fatat mama ta?
  crezi ca sunt pe strazi ca nu au altceva de facut?
  spunei mamei tale ca esti un prost si ca habar nai decat sa manaci rahat pe toate site-urile?
  si dupa ce termina cu cateii sa inceapa cu mata ca a nascut prosti

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

X