218 Vizualizari

02 aug., 2016 la 4:25 pm

In Mexic, licuricii salveaza o padure!

sursa foto: sursa foto: http://www.khaosodenglish.com

Ei atrag numerosi turisti...

Cabanele din parcul Piedra Canteada, la 75 kilometri distanta de Ciudad de Mexico, sunt rezervate cu cateva saptamani inainte de “familii cu copii si cupluri care cauta o ambianta romantica”, scrie ziarul “El Sol de Puebla”, care atribuie acest succes unei idei a cooperativei rurale care gestioneaza spatiul, relateaza, potrivit Agerpres, cotidianul spaniol ABC.

Pretul scazut al roadelor campului a obligat comunitati ca Piedra Canteada sa taie arbori si sa vanda lemnul, scrie ziarul mexican.

In 1990, cooperativa a decis sa profite in scop turistic de licuricii care se vad cu milioanele in lunile iunie, iulie si august in zona. Ea a redus in mod semnificativ taierile de lemn, asigurandu-si venituri prin promovarea turismului.

Din 2011, schimbarea activitatii da roade, “ajutand comunitatea sa iasa din saracie”.

“Noi traim din padure, din taierea arborilor, dar intr-o forma ordonata”, comenteaza Rueda López, unul dintre fondatorii cooperativei. “Este ca o gradina. Trebuie sa se indeparteze partile uscate, partile bolnave, pentru a creste cu adevarat”.

Spectacolul licuricilor din Piedra Canteada a devenit principalul motor economic al cooperativei.

“Este impresionant sa vezi atat de multi licurici ca aici”, declara un turist pentru “El Sol de Puebla”.

In intreaga lume, despadurirea si cresterea urbana ameninta peste 2.000 de specii de licurici, aminteste ziarul mexican.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

X