2503 Vizualizari

21 Dec, 2013 la 8:00 am

GENIAL! Afla cum au stopat tăierile ilegale a pomilor de Crăciun…

Hotii au fost pusi pe fuga! LA PROPRIU

vulpe 1
 

Sărbătoarea de Crăciun este cea mai aşteptată sărbătoare în toată lumea. Atmosfera ne învăluie cu miros proaspăt de brad, dar Moş Crăciun a pregătit o surpriză hoţilor. Pentru a împiedica tăierea clandestină a brazilor de Crăciun, în America au folosit o metodă ingenioasă ce a fost aplicată cu succes.

O metodă ingenioasă de a ţine hoţii pomilor de Crăciun sub control!

În oraşul  Lincoln , Nebraska, SUA, îngrijitorii parcurilor pulverizează urină de vulpe amestecata cu glicerină și apă pe trunchiurile a sute de copaci. Mirosul de urina de vulpe în aerul rece nu se simte, dar devine de nesuportat atunci când pomul este introdus într-o cameră călduroasă – acesta emana un miros greu de suportat şi astfel vei fi nevoit să îl arunci cât mai repede.

 Alte metode prin care hoţii de brazi au fost puşi pe fugă:

Hoţii brazilor de Crăciun din Minnesota, USA,  au fost ţinuţi departe de fârfurile arborilor sau chiar de arbori întregi, cu un spray cu miros de sconcs ce a fost aplicat de îngrijitorii parcurilor. Prin această metodă s-au salvat brazi în valoare de mii de dolari şi astfel din anul 2012  fenomenul a dispărut.

Administraţiile locale din New Jersey, au folosit amestec de sulf pentru gonirea hoţilor. Mirosul degajat de ouă stricate era greu de suportat şi astfel niciun copac nu a mai fost furat.

(Maria Mocanu)

 

Ti-a placut articolul? Aboneaza-te la newsletter-ul AnimalZoo

Un singur comentariu

  1. Trecatorul spune:

    Bradutul trebuie sa miroase respingator inainte de a fi taiat,nu dupa ce-l bagi in casa…ca hotul se duce si taie altul!Pe vremea cand eram elev la Lic Silvic,un profesor respectabil,ing Postolache ne-a invatat o metoda simpla pentru a proteja bradutii din parcul dendrologic:intr-o galeata amestecam gunoi de la porcii din G.A.Z.cu apa si cu o matura de nuiele ii stropeam.Simplu ,ieftin,eficace,ecologic,etc….pana in primavara ii spala natura!

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*