135 Vizualizari

11 Ian, 2016 la 10:00 am

Dobrania, catelul oferit de Rusia pentru a-l inlocui pe Diesel, gata pentru Franta!

Dobrania, un catel ciobanesc german oferit de Rusia, Frantei, pentru a o inlocui pe Diesel, o catea politista ucisa in asaltul impotriva presupusului organizator al atentatelor din 13 noiembrie la Paris, era asteptat zilele trecute, in Franta. Catelul va fi remis unei unitati de elita a politiei.

Dobrania, care poarta acest nume pentru a-l omagia pe legendarul cavaler medieval rus, Dobrania Nikitici, fusese inmanat, pe 7 decembrie 2015, la Moscova, ambasadorului Frantei in Rusia, Jean-Mauruce Ripert, in cadrul unei ceremonii. Insa, animalul a trebuit sa mai ramana o vreme in Rusia, pentru a fi supus controalelor veterinare si carantinei.

dobriniaDiesel – cateaua-erou a Frantei, de sapte ani, a fost ucisa, pe 18 noiembrie 2015, in asaltul unui apartament din cartierul Saint-Denis din nordul Parisului, in care se baricadasera trei jihadisti, intre care si Abdelhamid Abaaoud, unul dintre protagonistii-cheie ai atentatelor care au facut 130 de morti la Paris.

Donarea de catre Rusia a Dobraniei intervine in contextul unei ameliorari a relatiilor franco-ruse, marcata de vizita facuta la sfarsitul lunii noiembrie de presedintele Francois Hollande omologului sau, Vladimir Putin.

Ti-a placut articolul? Aboneaza-te la newsletter-ul AnimalZoo

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*