6601 Vizualizari

03 Oct, 2017 la 2:44 pm

De ce se ÎMBOLNĂVESC câinii, în funcție de rasa din care fac parte! Iată care sunt BOLILE SPECIFICE celor mai cunoscute CINCI rase

De ce se îmbolnăvesc câinii, în funcție de rasa din care fac parte! Iată care sunt bolile specifice celor mai cunoscute cinci rase!

Bolile la câini sunt diverse și există afecțiuni des întâlnite în cazul anumitor câini. Știind de ce ar putea suferi animalul dumneavoastră de companie, și care sunt cauzele care produc boala, veti putea preîntâmpina mai ușor apariția afecțiunii.

Ciobăneștii germani – cățeii din această rasă sunt predipuși la afecțiuni care țin de aparatul locomotor, cum ar fi displazia la șold sau artroză. De asemenea, ciobăneștii suferă adesea de gastroenterită și hemofilii.

Golden retriever – Una dintre cele mai frumoase și apreciate rase de câine, golden retrieverul suferă de displazie de șold. Așa că o alimentație care îl va ajuta la menținerea articulațiilor într-o stare bună, ar fi perfectă. Mai mult, acești câini se îmbolnăvesc de dermatite și de alergii.

Bichonii – Afecțiunile la ochi sunt specifice acestor câini, dar ei pot suferi și luxații.

Beagle – Cățeii din această rasă suferă adesea de afecțiuni ale aparatului auditiv și vizual, dar, cu vârsta pot apărea și tumorile și alte probleme.

Fox terrier –   Ca orice rasă, și aceasta are afecțiuni specifice aparatului locomotor, în special în zona umărului, unde poate suferi dislocări. De asemenea, cu vârsta poate apărea, la nivelul ochilor, glaucomul.

Sursă foto: pixabay.com

ANIMAL ZOO VĂ RECOMANDĂ ȘI: 

Rasa de câine considerată PERICULOASĂ își arată cealaltă față. Detalii uimitoare despre DRAGOSTE pură și necondiționată pentru o șansă la viață

Rasa de câine considerată periculoasă își arată cealaltă față. Detalii uimitoare despre DRAGOSTE pură și necondiționată pentru o șansă la viață.

CÂINE de LUPTĂ cu nevoi speciale. Crezi că poți face ceva pentru el?

CÂINE de LUPTĂ cu nevoi speciale. Crezi că poți face ceva pentru el?
03 Oct, 2017 la 1:32 pmModifica

Cum s-a schimbat viața unui om odată cu APARIȚIA unui animal de companie

Cum s-a schimbat viața unui om odată cu APARIȚIA unui animal de companie
03 Oct, 2017 la 12:25 pmModifica

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*