1953 Vizualizari

23 sept., 2016 la 2:00 pm

”Cel mai trist urs din lume” sau ”ursul cu lacrimi in ochi” isi asteapta salvarea!

sursa foto - http://www.express.co.uk

Condițiile de captivitate ale unui urs polar pe nume Pizza, ținut într-o vitrină într-un centru comercial din China, a provocat indignarea a milioane de oameni. Pentru a pune capăt infernului său, un vast refugiu britanic îi oferă un loc într-un parc natural de patru hectare, informează BBC, preluat de Agerpres.

Întins pe o gheață artificială, Pizza stă nemișcat sub lumina albastră din centrul comercial Grandview în orașul Guangzhou din China. Buzele îi tremură. În spatele geamului, sute de vizitatori vin în fiecare zi să fotografieze acest spectacol trist.

Dar calvarul acestui urs polar ar putea lua curând sfârșit. O sursă din cadrul Yorkshire Wildlife Park din Doncaster, Marea Britanie, a declarat că a abordat centrul comercial din China, dar responsabilii centrului nu au răspuns încă la ofertă, a scris BBC pe 19 septembrie.

În luna martie, când asociația chineză de protejare a urșilor ”Animal Asia” a denunțat condițiile în care trăiește Pizza, imaginile ursului polar cu ”ochii în lacrimi” au făcut înconjurul lumii.

Numai pe YouTube, videoclipul postat de asociație a fost vizualizat de peste 1,2 milioane de ori. În timp ce ziarele din întreaga lume îi făceau cunoscută povestea, animalul a primit repede porecla de ”cel mai trist urs din lume”.

Dar Yorkshire Wildlife Park din Regatul Unit îi oferă lui Pizza un loc unde va avea la dispoziție patru hectare de teren și unde trăiesc alți patru urși polari. Acest teren natural include două lacuri, dintre care unul adânc de opt metri, ”ceea ce permite urșilor să se scufunde ca și cum s-ar afla în sălbăticie”, a declarat asociația.

Sprijinită de o petiție ce a strâns sute de mii de semnături, ”Asia Animal” vrea să exercite presiuni asupra centrului comercial să accepte propunerea. Asociația s-a declarat gata să ajute la transfer, astfel încât să nu coste nimic centrul comercial, cu condiția ca ursul să nu fie înlocuit.

În plus față de ursul polar, mall-ul mai ține în captivitate, pe lângă alte animale, șase beluga tinere și cinci morse, pe care asociația se oferă, de asemenea, să le evacueze pe cheltuiala sa.

2 Comentarii

  1. Cei ce fac asta pot fi numiti ”CHITAICRIMINAL”. ACESTE SPECIMENE BIPEDE TRBUIE INPUȘCATE IN PIATA PUBLICĂ

  2. E cea mai eficienta metoda fata de aceste maimute salbatice.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

X