1989 Vizualizari

28 Dec, 2013 la 8:00 am

Cel mai frumos vis al omenirii: Există o ființă care deține secretul nemuririi

Știință

O echipă de cercetători japonezi au descoperit o fiinţă care nu moare niciodată. De obicei, meduzele mor după ce se reproduc, dar această poate să-şi transforme celulele şi să le reîntinerească, scriu cei de la Huffington Post.

meduza1

Profesor Kubota Shin, de la Universitatea din Kyoto, Japonia, a spus că meduza din specia turritopsis nutricular este singura (descoperită) care poate să-şi inverseze procesul de îmbătrânire. Când ajunge la maturitate, începe să revine la starea de polip, după care reia din nou procesul de creştere. Din punct de vedere genetic, celulele lor se refac şi ajung la stadiul de la care au pornit. Acest proces de întinerire, revine o dată la două luni.

meduza -3

Oamenii de ştiinţă au concluzionat că această specie este foarte greu de reprodus în laborator, însă Shin Kubota, de la Universitatea Kyoto, Japonia a reuşit.

Profesorul Shin Kubota a declarat pentru NY Times: “Aplicarea regulilor organismului Turritopsis în cazul fiinţelor umane este cel mai frumos vis al omenirii”. 

meduza 4

“Odată ce identificăm modul în care meduza se întinereşte singură, ar trebui să reuşim să facem lucruri măreţe. Părerea mea este că vom evolua şi vom deveni şi noi nemuritori. Meduza nemuritoare este cea mai miraculoasă specie din întregul regn animal. Cred că va fi foarte uşor să rezolvăm misterul nemuririi şi să îl aplicăm în cazul fiinţelor umane”.

(Maria Mocanu)

 

 

Ti-a placut articolul? Aboneaza-te la newsletter-ul AnimalZoo

Tags:

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*