1099 Vizualizari

31 Ian, 2014 la 4:25 pm

Ce trebuie sa faci PENTRU EL atunci cand il SCOTI AFARA pe VREMEA asta!

Brrrr!!! Asa zice si cainele tau!

 

Sfatul “pentru o viaţă sănătoasă, faceţi mişcare 30 de minute în fiecare zi” nu se aplică doar oamenilor, ci şi animalelor noastre de companie!

 

Dar vremea de afară nu este favorabilă plimbărilor, nici a oamenilor, nici a patrupezilor. Totuşi, cei din urmă au nevoie, zilnic, de mişcare, pentru a-şi consuma energia şi a-şi pune în funcţiune articulaţiile.

 

Pentru a-l scoate azi la plimbare, când gradele sunt mult sub zero în termometre şi zăpada trece în unele locuri de genunchi, trebuie să respecţi câteva indicaţii:

 

–         nu staţi prea mult timp cu el afară, riscaţi să răcească. Pentru a evita acest lucru achiziţionaţi o haină specială pentru el şi, dacă acceptă, chiar şi nişte botoşei care să-i protejeze perniţele;

 

–         evitaţi străzile care au fost date cu material antiderapant! Aceste substanţe (chiar şi sarea) irită lăbuţele căţeilor; 

–         nu îi daţi să bea apă afară, după ce a făcut efort fizic. Poate să mănânce şi să bea după minimum 30 de minute de la intrarea în casă, după ce organismul s-a adaptat la temperatura din cameră;

 

–         ştergeţi labele şi burta cu o cârpă umedă, pentru a lua surplusul de sare uscată. Astfel, preveniţi apariţia unor iritaţii destul de urâte.

 

Atenţie la ANTIGEL! Nu-ţi lăsa câinele să mănânce zăpadă sau să lingă pe jos! Antigelul este foarte dulce la gust şi foarte atrăgător ca miros pentru câini. O cantitate foarte mică, însă, îl poate ucide!

 

(Maria Mocanu)

 

 

Ti-a placut articolul? Aboneaza-te la newsletter-ul AnimalZoo

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 

CITESTE SI