2911 Vizualizari

26 Iun, 2015 la 10:16 am

Cainii resping persoanele care sunt ostile cu stapanii lor

Cercetatorii japonezi sustin ca persoanele antipatice sau dezagreabile cu stapanii lor sunt respinse de catre caini.

Echipa condusa de profesorul Kazuo Fujita de la Universitatea din Kyoto a realizat un experiment in prezenta animalelor de companie, stapanilor lor si altor doua persoane. Cercetatorii au folosit 54 de caini cu varste cuprinse intre 7 luni si 14 ani, pe care i-au impartit in trei grupe cu cate 18 exemplare fiecare.Intr-unul din experimente, proprietarucainel cainelui simula ca vrea sa deschida capacul unui recipient si cerea ajutorul uneia dintre cele doua persoane straine si ii intindea recipientul. Persoana respectiva refuza solicitarea, privind in alta parte. Imediat dupa aceea, cei doi straini ofereau de mancare cainelui in acelasi timp. Dintre 18 caini, 11 au refuzat sa primeasca mancarea de la individul care nu cooperase cu stapanul lor. Testele au fost repetate de patru ori.

Profesorul Fujita a declarat ca rezultatele cercetarii au aratat modul cum cainii reactioneaza la comportamentul oamenilor fata de stapanii lor si ca studiul va contribui la determinarea sentimentelor animalelor de companie fata de stapanii lor.

Ti-a placut articolul? Aboneaza-te la newsletter-ul AnimalZoo

2 Comentarii

  1. am caine mic de companie din 1995,familie,intradevar cainii mei se infuriau cand ii vedeau pe oamenii(vecinii)care nu ne agreau pe noi,ii latrau si chiar ii apucau de pantaloni.

  2. Am văzut de nenumărate ori acest comportament al câinelui meu,Bobi, in vârstă de 17 ani, împliniți pe 20/07/2016. La apropierea de o persoană ,,răutăcioasă „, începe să latre intr-un anumit fel.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 

CITESTE SI
loading...