333 Vizualizari

16 sept., 2016 la 8:23 am

Câinele adulmecător de…violatori!

sursa foto - http://www.telegraph.co.uk

Este folosit de Poliția din Derbyshire, Marea Britanie

Poliția din Derbyshire, Marea Britanie, a recrutat un câine care poate adulmeca violatorii. În timp ce colegii lui canini se află în căutare de droguri sau de explozibili, Billie, un exemplar de cocker spaniel, a fost antrenat special ca să identifice urmele ADN din cazurile de viol, arată The Telegraph.

Câinii posedă un simț al mirosului de 10.000 de ori mai puternic decât al oameniilor, ceea ce înseamnă că Billie poate detecta chiar și un mililitru de spermă la peste un după ce a fost depozitată într-o incintă, mai arată sursa citată. Astfel de patrupede antrenate pot adulmeca anumite mirosuri chiar dacă acestea au fost diluate până la câteva trilionimi de litru, echivalentul unui praf de sare presărat într-un bazin olimpic.

Din luna martie și până acum, Billie a participat la 13 percheziții. ”A fost folosit la numeroase investigații și a găsit dovezi care i-au ajutat pe anchetatori să identifice profile ADN”, a declarat un reprezentant al poliției din Derbyshire.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.