9353 Vizualizari

10 Feb, 2014 la 5:04 pm

„Cainele abia se mai tine pe picioarele din spate. Cred ca paralizează”

Cititorii intreaba

„Am langa curte un caine de 8-9 ani, a trait o viata pe strada si nu reusim sa-l tinem in curte, fuge mereu.
E foarte bland, dar extrem de sperios. Nu intra in cusca decat sa ia mancarea de acolo. De o saptamana abia se mai tine pe picioarele din spate, se clatina pe cate o parte cand merge si uneori cade pe picioarele din spate si se ridica.
Nu il putem duce la doctor caci nu il putem prinde. Eu i-am dat onsior 40 mg si se vede o imbunatatire.
Dar va rog sa-mi spuneti ce ii pot da (pastile) pentru o problema de oase, articulatii, artrita, ceea ce cred ca ar avea el.
Cainele are 28-30 kg. Orice sfat e binevenit. Multumesc!”

Raspunsul veterinarului:

pisicuta bolnava Simptomele par a indica o problema de coloana  (hernie de disc,  discopatie, osteoartrita etc). Totodata, fara un examen amanuntit, nimeni nu va poate da un tratament. Deseori, pentru a trata problemele de coloana se apeleaza la infiltratii si terapia cu laser. Sau se remediaza problema (daca este posibil) prin operatie. In consecinta, va trebui sa vorbiti cu un veterinar dispus sa il tranchilizeze si astfel sa reusiti sa-i efectuati toate investigatiile medicale necesare.

Medicamentul dat este un antiinflamator bun. Puteti continua cu acesta.

  

 

Ti-a placut articolul? Aboneaza-te la newsletter-ul AnimalZoo

Tags:

Un singur comentariu

  1. Buna ziua. Am si eu un catel maidanez de aproximativ 5 luni.(care nu a fost vaccinat niciodata)

    Acum 3 zile am vazut ca nu este la fel de vioi ca deobicei, cu diaree, fara pofta de mancare si se deplasa destul de greu. Am fost cu el la medic unde a spus ca are temperatura 41. a primit 4 injectii si o pastiluta. dupa care a fost foarte vioi si jucausi cam 2-3 ore, dupa care nu s-a mai putut ricica pe piciarele din spate. Utrerior am fost in fiecare zi cu el la medic a primit tot cate 4 injectii si perfuzie plus vitamine. Dar starea lui se inrautateste si are dureri.Tin sa precizez ca acum nu mai are temperatura. M-am gandit si la eutanasiere ca sa-l scap de dureri. Ce este de facut pt el? Simt ca doctorul la care am fost este mai mult interesat sa-mi ia banii si atat

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*