272 Vizualizari

19 oct., 2016 la 3:31 pm

Ban Ki-moon a nășit un pui de țestoasă

sursa foto - https://twitter.com

'Encantada' este numele "finei" secretarului general al ONU

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a devenit “nașul” unui pui de broască țestoasă gigant din insulele ecuadoriene Galápagos, de unde a lansat un apel lumii întregi pentru protejarea acestui arhipelag care este Patrimoniu al Umanității, relatează, potrivit Agerpres, EFE.

Ban Ki-moon a devenit nașul cu numărul 57 al speciei Chelonoidis darwini, din insula Santiago, cu prilejul unei vizite la Centrul de creștere a țestoaselor gigant din cadrul Parcului Național din Galápagos (PNG), situat în Puerto Ayora.

‘Encantada’ este numele “finei” secretarului general al ONU, un pui de broască țestoasă care a eclozat într-unul din incubatoarele artificiale ale centrului din PNG. Broasca țestoasă va rămâne cinci ani în centrul de creștere iar apoi va fi eliberată în insula de origine, a informat PNG într-un comunicat.

“Este responsabilitatea noastră să prezervăm Galápagos, un adevărat patrimoniu mondial unic pentru generațiile actuale și cele viitoare”, a declarat Ban Ki-moon într-o ceremonie prilejuită de “botezul” puiului de țestoasă.

Insulele Galápagos, aflate la circa o mie de kilometri în largul coastelor Ecuadorului, au fost declarate Patrimoniu Mondial Natural UNESCO, în 1978.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.