452 Vizualizari

27 oct., 2017 la 1:10 pm

Anumite recompense pentru câini, periculoase pentru sănătatea campionilor canini? Uite ce spun specialiștii

Anumite recompense pentru câini, periculoase pentru sănătatea campionilor canini?

Potrivit unui studiu realizat recent de cercetătorii americani și canadieni de la Cummings School of Veterinary Medicine at Tufts University și de la University of Guelph, recompensele pentru câini obținute din penis de taur sau bou, neprocesat și deshidratat, ar putea aduce prea multe calorii în dieta animalelor și pot fi contaminate cu bacterii, precum Stafilococul auriu.

Cercetătorii au analizat 26 de recompense de tip “bully sticks”, luate din diferite petshopuri din SUA și Canada și produse de diverse companii, potrivit  Science Daily.

O bucată mică de baton conține aproximativ 22 de calorii, ceea ce înseamnă că, făcând o medie, un baton de 15 centimetri conține 88 de calorii, adică 9% din necesarul caloric al unui câine de 22 de kilograme și 30% din necesarul unui câine de 4,5 kilograme.

“Informațiile privind caloriile conținute de recompense nu apar pe toate toate etichetele acestor produse. Ținând cont că obezitatea este tot mai frecventă printre câinii de companie, stăpânii lor și medicii veterinari trebuie să fie atenți la includerea în dietă a acestor recompense”, menționează Lisa M. Freeman, profesor de nutriție la Tufts Cummings School of Veterinay Medicine, instituție autorizată de American College of Veterinary Nutrition.

Specialiștii au mai demonstrat că, din cele 26 de recompense analizate, una era contaminată cu bacteria Clostridium difficile, alta cu Staphylococcus aureus rezistent la meticilină (MRSA), iar 7 erau contaminate cu Escherichia coli, dintre care una rezistentă la tetraciclină.

Chiar dacă nu toate aceste bacterii sunt periculoase pentru om, medicii le recomandă stăpânilor de animale să se spele pe mâini după ce au atins recompensele, așa cum fac după ce pun mâna pe orice bucată de carne crudă.

Cercetătorii nu s-au oprit aici, ei susțin că mai sunt necesare și alte studii pentru a vedea dacă procentele privind cantitatea de calorii și gradul de contaminare cu bacterii se mențin la toate produsele de tip “bully stick”.

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă un LIKE la pagina de Facebook AnimalZoo

ANIMAL ZOO VĂ RECOMANDĂ SĂ CITIȚI ȘI:

Pregătiți pentru de Halloween? Cele mai COOL idei de costume pentru animale / GALERIE FOTO

Pregătiți pentru de Halloween? Cele mai COOL idei de costume pentru animale / GALERIE FOTO
27 Oct, 2017 la 11:12 amModifica

Mesaj DUREROS pe Facebook: ”Nu suntem niciodată pregătiți să spunem ADIO” / FOTO

Mesaj DUREROS pe Facebook: ”Nu suntem niciodată pregătiți să spunem ADIO” / FOTO
27 Oct, 2017 la 10:49 amModifica

Înca un CAZ DE CRUZIME îngrozește opinia publică din Romania. Află MOTIVUL HALUCINANT pentru care un bătrân și-a legat câinele de calea ferată!

Înca un CAZ DE CRUZIME îngrozește opinia publică din Romania. Află MOTIVUL HALUCINANT pentru care un bătrân și-a legat câinele de calea ferată!
27 Oct, 2017 la 9:39 amModifica

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.